LawBreakers: Alie bij Boss Key Productions 

LawBreakers: Alie bij Boss Key Productions 2016-04-23T16:00:27

Als je de afgelopen twee dagen onze glorieuze site hebt bezocht dan kan het je niet ontgaan zijn: ik ben voor LawBreakers in Raleigh, North Carolina geweest. Tijdens mijn tripje heb ik de nieuwste game van het door Cliff Bleszinski en Arjan Brussee opgerichte Boss Key Productions mogen checken en was er ook nog tijd om de twee heren de hemden van het lijf te vragen…

Deze trip voor LawBreakers was mijn derde meerdaagse perstrip. Na WildStar en Blade of Soul was het nu een non-MMORPG, waarvoor ik in het vliegtuig mocht stappen. Aangezien ik niet ’s werelds grootste shooterheld ben, was het in eerste instantie wel een beetje onwennig om aan de slag te gaan met de game, maar ik heb me oprecht ontzettend goed vermaakt.

Alie en Cliff Bleszinski

En dat allemaal in een paar dagen tijd. Mijn tripje naar de USA duurde namelijk helaas maar kort, terwijl ik heel erg graag nog veel langer was gebleven. Niet dat Raleigh an sich nou de boeiendste stad ooit is, maar er stonden nog 395 reeds te proeven biertjes op de kaart van een van de restaurants van Cliff, en ik had nog wel dagenlang kunnen luisteren naar de verhalen van Arjan…

Inmiddels ben ik alweer een poosje thuis en heb ik me een stel lamme vingers getikt op een preview, feature en een twee pagina lange special voor ons epische blad (GA ‘M VOLGENDE MAAND VOORAL KOPEN!). Het leuke is dat ik op die manier dus nog lekker lang na mag mijmeren over mijn trip. En als ik de foto’s bekijk, ben ik weer even terug in het geweldig mooie pand van Boss Key Productions, waar de vijfenvijftig werknemers zwoegen aan de game.

Het kantoor van Cliff Bleszinski en Arjan Brussee

Het is oprecht inspirerend om mensen zo vol passie over hun werk te horen vertellen. Zeker als dan bijvoorbeeld een artist uit de doeken doet hoe het is om te werken met Cliff. Zo kan de man achter Gears of War en Unreal Tournament blijkbaar zomaar binnen komen vallen met het idee om soort James Bond-personage te willen, maar dan wel met hoorns en een eng uitziende huidziekte…

De eerste helft van de ochtend op het kantoor van Boss Key Productions mochten wij als journalisten het tegen elkaar opnemen in LawBreakers. Na een potje of zes kregen we een beetje feeling met de game, konden we wat toffe moves uithalen en zogen we eindelijk niet meer keihard… Althans, dat dacht ik totdat de devs zelf plaatsnamen achter de PC’s. Ondanks dat ik me een ontzettende noob voelde, was het ook best wel inspirerend om te zien hoe goed ik (misschien, one fine day) zou kunnen worden in de first person arena shooter.

LawBreakers gespeeld door de devs

Het enige nadeel aan zo’n trip is de gruwelijke jetlag, waarvan ik nog steeds herstellende ben. O, en in dit geval was er trouwens ook het reusachtige ei op mijn voorhoofd dat ik overhield aan een ongelukkige aanvaring met de douche in mijn hotelkamer. Gelukkig kon ik, om het leed wat te verzachten, mijn hoofd ’s avonds laten rusten op de dikke stapels kussens die mijn bedden sierden.

En ja, dat las je goed: bedden. We hadden namelijk kamers met maar liefst twee kingsize exemplaren. Of het een foutje was, weet ik eigenlijk nog steeds niet… Ik heb namelijk niets gezegd en optimaal genoten van deze overdadige luxe. Enkele dagen later zou ik immers alweer thuis in mijn eigen twijfelaar moeten kruipen.

LawBreakers Raleigh

Doeg luxueuze kamer, doeg hardwerkende devs en doeg Raleigh. Hopelijk tot ziens!

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord