Kinderlijk enthousiasme 

Kinderlijk enthousiasme 2015-06-10T14:56:07

Ik ben ondertussen alweer 28, en dat vind ik helemaal niet zo erg. Waar ik wel een beetje van baal, is dat hele ‘volwassen worden’ dingetje. Ik wil niet eens echt die eeuwige nostalg uithangen die constant blijft hangen in het verleden, want vroeger was echt niet alles beter. Heb je onlangs bijvoorbeeld nog eens de Snorkels gezien? Daar is dus echt geen reet aan. Maar dat terzijde, want er zijn gelukkig nog genoeg dingen in het leven waarvan het kind in me een vreugdedansje doet alsof hij een Kinder Surprise krijgt bij de kassa in de supermarkt.

Games zijn doorgaans een heel goed voorbeeld van dit kinderlijke enthousiasme. Het is niet meer zo frequent als vroeger, maar bij sommige aankondigingen kan ik een glimlach en zo nu en dan wat kippenvel niet onderdrukken. Daaronder valt zeker Fallout 4, maar ook de nieuwe Zelda die vorige E3 is aangekondigd voedt het kind in mij. Eigenlijk zijn de meeste aankondigingen van Nintendo wel genoeg reden om blij te worden, maar dat komt voornamelijk omdat ze al ruim 20 jaar dezelfde franchises naar mijn huiskamer brengen en ik heb dan misschien een slecht geheugen, maar het kind in mij weet alles nog wat hij vroeger speelde op de NES.

Fallout 4

Ook het schrijven over games stemt me nog altijd gelukkig. Het klinkt misschien cheesy, maar de comments maken toch wel vaak mijn dag. Al is het maar omdat daar vaak een hoop gelijkgestemden in rondzwerven die van dezelfde shit blij worden als ik. Nu geef ik wel toe dat het soms een beetje passen en meten is naast mijn andere full time baan, waar ik 40 á 50 uur in de week aan kwijt ben, maar toch blijft PU.nl mijn grote liefde en ik zou alleen maar stoppen als Nino me uitdaagt voor een gevecht tot de dood, en dan wint. Maar ik denk dat we allemaal weten dat Nino nooit zou winnen.

Daarnaast weet een groot gedeelde van PUmmunity ook dat ik nog wel eens een anime kijk en twee keer per jaar naar de twee grootste Nederlandse animeconventies ga. Te weten Animecon en Abunai. Het toeval wil nu dat komend weekend de eerste van die twee weer plaatsvindt in Den Haag. Animecon 2015 baby! Die heb ik vorig jaar moeten missen omdat die ook precies tijdens de E3 viel en ik toen geen tijd had, maar dit jaar is mijn E3-planning gunstiger en kan ik weer even volledig vergeten wat hypotheekrenteaftrek en belastingaangiftes zijn door me te hullen in een van cosplays. Iets kinderlijkers bestaat er bijna niet en ik kan niet wachten!

Animecon 2015

In principe is dit wel het toppunt van volwassen zijn; het kind in je zo vaak mogelijk erkennen zonder dat je je ervoor schaamt. Iedereen die dit niet begrijpt of niet wil begrijpen, is op hele jonge leeftijd al een grote zuurpruim. Dus ik zeg cosplay, game, lees comics en koop zo nu en dan eens een Kinder Suprise. Shit is awesome!

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord