Kan World of Warcraft: Legion Blizzards MMORPG redden? 

Kan World of Warcraft: Legion Blizzards MMORPG redden? 2016-08-23T15:11:46

Blizzard lanceert op 30 augustus World of Warcraft: Legion. Alweer de zesde expansion voor de MMORPG en hopelijk degene die het dalende aantal abonnees kan stoppen. Want hoe oud de game ook is, ik speel het nu een maand en ben opnieuw onder de indruk van wat Blizzard allemaal veranderd heeft sinds mijn laatste speelsessie, een paar jaar geleden.

Ik speel nu een dwarf mage met een fire spec, wat hem praktisch een raketwerper met een baard maakt. Check hem hieronder nonchalant zitten op een Pandaren draak.

World of Warcraft

Het kostte me een klein maandje om hem tot level 100 te krijgen. Wat viel me allemaal op per level expansion? 

    

Azeroth (Level 1 - 60)

Kun je dit nog de ‘vanilla content’ noemen van WoW? De 2 oorspronkelijke continenten herken je bijna niet meer terug doordat ze met Cataclysm zijn aangepast. Ten goede, zo ontdek ik nu. Questen is veel afwisselender en ook de dungeons zijn leuker gemaakt. Je kunt nu bovendien met een paar klikken een groep vinden. Voeg daar Heirlooms aan toe - equipment die met je meegroeit en je een xp bonus geeft - en je vliegt binnen een weekend naar level 60!

     

The Burning Crusade (Level 60 – 70)

De eerste expansion liet je Outland terugveroveren van de Burning Legion. Het gebied is nog steeds zwaar indrukwekkend qua schaal, ondanks dat het technisch de meest gedateerde content is. Dat laatste betekent dat je nog ouderwets 20 aasgieren en 15 orcs moet doden voor je quest rewards. Gaaaaaap!

      

Wrath of the Lich King (Level 70 – 80)

Vechten tegen het leger van de Lich King voelt nog steeds goed. Niet alleen is het een coole schurk die uit Warcraft 3: The Frozen Throne stamt, het gooit ook nog eens het questen overhoop. De quests in Northrend hebben een veel duidelijker verhaal en zijn afwisselender. Ook de dungeons zijn lekker gek. Prima expansion.

World of Warcraft

      

Cataclysm (level 80 – 85)

Cataclysm telt slechts 5 extra levels doordat Blizz vooral de low level gebieden wilde aanpakken. De level 80 – 85 content doet het hem niet voor mij. Gebieden zoals Mount Hyjal, Deepholm en Vashj’ir zijn te eentonig qua thema. De dungeons zijn daarentegen verrassend pittig dus daar had ik nog wel wat plezier aan.

      

Mists of Pandaria (level 85 – 90)

Een boel WoW-fans hebben een hekel aan de pandaren. Persoonlijk zie ik het probleem niet in een spel dat pratende koeien, pratende wolven en pratende, blauwe ruimtegeiten als speelbare rassen heeft. Pandaria vond ik juist een van de coolste gebieden om te verkennen. Wel jammer dat ik de helft niet kon zien omdat je maar 5 levels hoeft te groeien.

World of Warcraft

        

Warlords of Draenor

Wat een van de vetste expansions to date had moeten opleveren wordt nu algemeen gezien als een grote tegenvaller. Je keert terug in de tijd om tegen beroemde orc warlords te vechten, maar Blizzard begon in de tussentijd al aan Legion te werken waardoor veel content uit de expansion is geschrapt. De questgebieden in Draenor voelen klein aan en bevatten alsnog veel lege gebieden waarin weinig te doen valt. De content die je wel kan doen is dan weer heel fijn en ook de dungeons zijn lekker grimmig na de vrolijke Mists of Pandaria content.

       

Blizzard belooft met World of Warcraft: Legion aanzienlijk meer content en grotere updates dan bij hun laatste expansions. De eerste quest op The Broken Shore is nu al speelbaar voor iedereen van level 100. Er gebeurt meer in dan in de hele Warlords of Draenor expansion, dus ik ben zeer benieuwd naar de rest. Of het genoeg is om het dalende aantal abonnees voor WoW te stoppen betwijfel ik, maar het is fijn om weer terug in Azeroth te zijn!

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord