Jan in de USA voor Call of Duty XP #2: MW3 multiplayer + Elite 

Jan in de USA voor Call of Duty XP #2: MW3 multiplayer + Elite 2012-09-17T13:02:04
Mannen en vrouwen van de Benelux…  om met Michael Jackson te spreken… This Is It! Ik ga jullie alles vertellen over de Modern Warfare 3 multiplayer en de prijs van CoD Elite premium!

Gisteren zijn op een pressevent, de dag voor het Call of Duty XP weekend, aan de media de nieuwe features van de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 3 onthuld. Tevens werden de prijs en de features van Elite Premium uit de doeken gedaan. Ik was ter plekke en zal even puntsgewijs verslag van de belangrijkste nieuwe feiten doen. Dit weekend zal ik nog vaker blogs posten over Call of Duty XP dus hou PU.nl verdomde goed in de gaten. Het uitgebreide, doorwrochten en diepgaande verslag lees je terug in de papieren PU die over twee weekjes alweer in de kiosken ligt. Oké, let’s go…

 • De MP van Modern Warfare 3 draait allemaal om betere balans. Het killstreak systeem is aangepast, er zijn nieuwe perks, nieuwe killstreaks (uiteraard!), nieuwe maps en nieuwe modi maar het is niet alsof je opeens een hele, nieuwe andere multiplayer van CoD speelt. En ik denk dat de fans daar alleen maar blij mee mogen zijn.
 • Het belangrijkste is de nieuwe manier van killstreaks die nu is toegespitst op je individuele speelstijl middels Strike Packages; een soort klassensysteem. Door specifieke game objectives te halen en je speelstijl uit te bouwen ontvang je punten en maak je zo progressie. Voor het eerst in CoD kun je nu ook punten verdienen door geen kills te maken maar door je vrienden te assisteren. Spelers kiezen dan ook drie speelstijlen die verdeeld zijn in: Assault Strike Package, Support Strike Package en Specialist Strike Package
 • Assault is voor spelers die directe schade  willen maken, gasten die gaan voor een hoge bodycount. De punten chainen aan elkaar, maar worden gereset als je zelf neergeknald wordt.  De grap is echter dat als je Support klasse speelt, je punten NIET gereset worden als je afgaat. Deze blijven staan en tellen dus langzaam bij elkaar op. Bij 10 kills krijg je als Support bijvoorbeeld een Recon Drone, maar bij 5 kills krijg je al een Ballistic Vest. Drop je deze voor je medespelers in een teammatch, dan krijg je lekker veel punten om te levelen zonder dat je daarvoor iemand hoeft neer te knallen. Specialist tenslotte, is voor de expert spelers onder ons. Als rewards kunnen zij als enige additionele perks unlocken. Deze perks zijn actief naast de standaard 3 perks bij de custom load out aan het begin van een spel.
   
 • Alle bekende gamemodes zijn terug (Free For Al, TDM, Domination etc), maar twee nieuwe zijn onthuld: KILL CONFIRMED en TEAM DEFENDER. Die laatste was niet speelbaar maar is feitelijk Capture The Flag in teamverband met slechts 1 enkele vlag in plaats van twee vlaggen en twee basissen. Kill Confirmed is de bom, die heb ik gisteren het meeste gespeeld. Het werkt als volgt. Nadat je iemand hebt neergeknald moet je diens dogtags weggrissen die boven zijn lijk blijven zweven. Pak je de dogtags, dan krijg je de volle honderd punten. Pakt de tegenpartij de dogtags dan is je kill ‘denied’ en krijg je maar 50% van de punten. Het afkeuren van een kill (door de dogtags weg te pakken voordat de schutter de dogtags ophaalt) of de dogtags pakken van een vijand die jezelf niet gekild hebt, levert ook punten op, voor jou en het team.
   
 • Wapens levelen mee! Hoe meer je bepaalde wapens gebruikt, hoe meer specifieke wapen unlocks en attachements er beschikbaar komen. Met de Weapon Profincies kun je je wapen met nieuwe attributen afstellen, waarbij sommige uniek zijn voor specifieke typen wapenklassen. Denk bijvoorbeeld aan zaken als betere focus, stabielere besturing, minder terugslag…
   
 • PRIVATE MATCHES die worden belangrijker dan ooit omdat je hier alles kunt tweaken wat je maar wilt. Zo kun je feitelijk nieuwe gamemodi bedenken en uploaden. Mensen kunnen ook stemmen op custom made gamemodi en de beste komen beschikbaar in Call of Duty Elite (de gratis versie en betaalde versie). Infinity Ward heeft zelf ook al een hele sloot nieuwe Private Match modi gemaakt, maar je kunt hier feitelijk oneindig op variëren omdat je hier zelf de omstandigheden en details bepaalt.
   
 • En dan ELITE PREMIUM…  jawel, de prijs van Elite Premium is bekend geworden en die is, gelukkig, gewoon schappelijk. Er zijn geen 26 varianten, nee, er is een prijs: 49,99 euro per jaar. Wat krijg je daar allemaal voor?
 • Alle DLC (vier pakketten in totaal). Wetende dat DLC per stuk 15 euro kost, ben je dus sowieso al een tientje goedkoper uit
 • Eerder dan normaal toegang tot de DLC, verspreid over 12 maanden. Ergo, iedere maand krijg je updates en toegang tot iets nieuws dat onderdeel is van de DLC pakketten in plaats van dat je steeds 3 maanden moet wachten
   
 • Als Premium member kun je Clans samenstellen en net als in de reguliere games uplevelen met je Clans. Daarnaast kun je als Premium member lid deelnemen aan dagelijkse competities en toernooien, al dan niet voor fysieke prijzen (iPads, Jeeps, geld) of ingame goodies (badges, speciale gouden guns).
   
 • Als Premium member krijg je toegang tot Elite TV, geproduceerd door Tony en Ridley Scott; een tv-show waarin rivalen uit het echte leven (Democraten versus Republikeinen, verschillende basketbal teams tegen elkaar) het opnemen in de multiplayer van Modern Warfare 3.
   
 • Er zijn nog wel meer kleine voordelen en extraatjes die je krijgt, maar dit zijn de belangrijkste als zodanig.

Mensen die geen Elite Premium nemen, hebben nog wel gewoon toegang tot de reguliere versie van Elite waarmee je tot op het absurde je statistieken kunt bekijken en heel erg de diepte in kunt gaan over wapens, maps, gamemodi enzovoorts. Kortom; Elite Premium is een mooie service voor de hardcore fans die met CoD opstaan en naar bed gaan en bovendien nog eens goedkoper uit zijn.

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord