Is er meer in het leven dan WildStar

Is er meer in het leven dan WildStar? 2014-06-22T21:01:40

Begin van de maand mocht ik eindelijk volledig aan de slag met WildStar. Hebben jullie mijn Review In Progress al gecheckt? Daaruit wordt hopelijk duidelijk dat ik dol ben op die MMORPG, wat logischerwijs tot dusver ook heeft geleid tot een mooie score. Aan de ene kant ervaar ik de launch van de silly space western als een hele heugelijke gebeurtenis, maar aan de andere kant werd ik er stiekem ook wel een beetje verdrietig van. En nee, dat is niet raar! Dat ga ik in ieder geval in deze blog proberen te bewijzen door beide kanten van deze medaille uit te leggen.

WildStar

Mensen die wel vaker een stukje van mijn hand lezen, weten dat ik dol ben op MMO’s. Ik heb zes jaar lang fanatiek World of Warcraft gespeeld. En wat heb ik daar fijne herinneringen aan! Sommige guildies zijn echt vrienden geworden, zelfs de paar mafkezen die aan de andere kant van Europa wonen. Regelmatig Skypen we met z’n allen en dan passeren alle hoogte- en dieptepunten de revue. Neem bijvoorbeeld de fails in Naxxramas waarvan men mij beticht. Zo ging ik blijkbaar altijd dood tijdens het doorkruisen van de slimes bij Patchwerk, had ik een persoonlijke healer nodig om me überhaupt in leven te houden, ben ik ooit eens de verkeerde kant opgelopen tijdens de Thaddius encounter, wist ik het te presteren de gehele raid te wipen bij Grobbulus, en moest ik tijdens de eerste keer dat ik meeging naar Kel’Thuzad in een hoekje gaan staan niksen (en doodgaan) omdat de raidleader geen zin had de tactics uit te leggen. Van je vrienden moet je het hebben, zullen we maar zeggen…

Maar goed, dat is nog maar een enkele raid. Zo kan ik nog honderden voorbeelden opnoemen. Om maar effe een flinke dooddoener te gebruiken: alles is eindig, en zo ook de lol in WoW. Op een dag besefte ik me plots dat ik eigenlijk helemaal niks meer aan het doen was behalve in hartje Stormwind met mensen ouwehoeren. Was er eens niemand online dan had ik helemaal geen zin meer om in m’n uppie een battleground te doen of weer een character te levelen. Ik besloot mijn subscription op te zeggen en na een paar dagen wat verslagen achter mijn PC te hebben gezeten, was ik daar plots heel blij om. Ik herinnerde me dat ik me ook altijd uitstekend had vermaakt vóór ik aan WoW begon. En in één keer had ik best wel een beetje spijt van die ‘eentonigheid’, want wat waren er in al die jaren veel briljante games aan me voorbij gegaan!

World of Warcraft

Ik kan dus blijkbaar zo in een game opgaan dat de rest me gestolen kan worden. En nu is er dus WildStar, dat ik heel erg leuk vind en waar ik de afgelopen weken al mijn tijd in heb gestoken. Mijn consoles en handhelds staan alweer stof te happen. Met bovenstaande geschiedenis in het achterhoofd ben ik dus eigenlijk best wel een beetje bang voor deze nieuwe MMO… Ik mag niet vergeten dat er ook nog andere toffe games zijn! Maar gelukkig werk ik nu bij de PU en is het eigenlijk niet eens mogelijk om je af te sluiten voor al het gamegeweld dat dagelijks op ons af komt. Mochten jullie alsnog het gevoel hebben dat ik het alleen nog maar over WildStar kan hebben, dan hoop ik dat jullie me er streng op gaan wijzen dat er nog meer games in het leven zijn. Bij voorbaat dank!

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord