Hoe word ik een PC-gamer? 

Hoe word ik een PC-gamer? 2012-09-17T12:59:48
Wat een gekkenhuis was het eind 2011! De grote lading aan topgames heb ik nog niet helemaal verwerkt, maar met alleen nog een halve Uncharted 3 en Assassin's Creed: Revelations voor de boeg zie ik dat allemaal wel goed komen. Ik moet echter wel snel zijn, want in februari en vooral maart barst er weer een korte en heftige piek los in gameland. Maar of ik deze maanden als consolegamer ga doorbrengen weet ik nog niet.

In 2012 heb ik thuis namelijk nog geen controller in de hand genomen. Nog geen van mijn consoles aangezet. Mijn spaarzame avonduurtjes bracht ik namelijk door achter mijn game PC. Een verdomde, zes jaar oude, verrotte en op zijn laatste benen lopende game PC, maar hij doet het nog. Hij draait zelfs nog Star Wars: The Old Republic en de Diablo III bèta. Ik word er echter niet gelukkig van, want met alleen een game draaien ben je er op de PC natuurlijk niet.

Tijdens de laatste week van december ben ik daarom op zoek gegaan naar de maximale upgrade voor mijn oude socket 775 moederbord (een Asus p5b-vm). Ik kwam tot de conclusie dat er nog wel wat uit te persen viel met een kleine 300 euro, maar vind dat niet meer de moeite waard. We zitten immers bij de i5 en i7 processoren en ik zie meer heil in een nieuw socket 1155 moederbord. Ik denk aan een P67 model.

En mocht het je nu allemaal gaan duizelen van al die cijfers en letters, dat deed het bij mij eerst ook. Na twee dagen research ben ik het echter extreem leuk gaan vinden. Ik ben weer aan het denken als een PC-gamer zoals ik dat voor 2000 deed. En dankzij dit heerlijke gevoel denk ik dat ik daarom aan het einde van januari maar een nieuwe PC ga aanschaffen. Een volledig nieuwe, want mijn behuizing, voeding en koeling is ook niet top. Daar ga ik niet een nieuw moederbord in stoppen. Dat is als een lekker wijf op een spijkerbed laten slapen. Dan maar helemaal opnieuw beginnen en een goede basis leggen voor de komende vijf jaar.

Op dit moment denk ik aan de onderstaande basis voor de komende twee jaar, die ik vervolgens wil upgraden. Ik spaar namelijk liever 200-300 uit aan een iets minder über processor en  grafische kaart, omdat ik die over twee jaar, wanneer ik het wel nodig heb, makkelijk met die bespaarde prijs kan vervangen en misschien nog wel met iets beters. Maar genoeg geluld, hier de lijst:

  • Moederbord: Asus Sabertooth P67 3.0
  • Processor: Intel Core i5 2500k 3,3 GHz
  • Geheugen: 8 GB Corsair Vengeance DDR-1600 Dual Kit
  • Grafische kaart: Nvidia GTX560TI 1GB

 

Waar ik nog over twijfel is om een solid state drive te nemen voor Windows en daarbij een gewone harde schijf te zetten voor mijn games. Maar is dat echt nodig? Wellicht zijn er meer ervaren PC-gamers die het totaal niet met me eens zijn. Mensen die denken dat ik hier een verkeerde keuze ga maken: laat het dan vooral weten. Want Q1 2012 ga ik weer een PC-gamer worden en ik heb er verdomde veel zin in met SWTOR, Diablo III en een nieuwe StarCraft op komst!

REACTIES (137) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord