Hier heb ik al die tijd op gewacht 

Hier heb ik al die tijd op gewacht 2017-03-06T11:13:24

Eind vorig jaar liet ik in een blog weten dat ik de laatste jaren niet het gevoel heb gehad echt een klassieker te hebben gespeeld. Volgens jullie zijn er hier diverse redenen voor, zo komt het omdat ik ouder ben geworden maar ligt het volgens anderen aan het feit dat ik net zo'n misselijkmakende smaak heb als Patricia Paay. De afgelopen dagen heb ik geleerd dat het met mijn gaming smaak wel gewoon goed zit. Want ja, Horizon Zero Dawn dat is er weer eentje!

Horizon Zero Dawn

De afgelopen 9 maanden heb ik niets anders gedaan dan gewerkt, vrij nemen is niet nodig geweest want ik had niets belangrijks te doen. Hierdoor heb ik veel minder tijd gehad om games te spelen dan mij lief is, maar aan de andere kant heb ik geen echte titel voorbij zien komen, waarvan ik het idee had dat ik er echt de tijd voor moest nemen. Toen ik zag dat de Nintendo Switch met de nieuwe Zelda en Horizon: Zero Dawn slechts twee dagen van elkaar verwijderd waren, heb ik toch maar eens enkele dagen vrijgenomen. De kans dat een van beide titels in het lijstje 'klassiekers' terecht komt, is namelijk meer dan bovengemiddeld aanwezig. 

Nu ik de Nederlandse trots Horizon Zero Dawn veelvuldig heb kunnen spelen ben ik er over uit. Dit is echt een klassieker in mijn ogen. Alles klopt gewoon aan deze game. Het ziet er visueel net zo goed uit als Amber Heard, de setting is weer eens echt origineel en de gameplay is super. Het mooiste aan Horizon vind ik nog wel dat dit eindelijk de game is die het Jurassic Park-gevoel echt neer weet te zetten in een game. Als een grote vijand zijn aantreden inzet, buigen de bomen voor hem weg en zie je al het kleine tuig maken dat ze weg komen. Gevechten kunnen makkelijk meer dan een kwartier duren en dat terwijl je bij een foute actie al binnen een paar seconden in een dode Aloy bent getransformeerd. 

Horizon Zero Dawn

De wereld is echt adembenemend en ondanks dat iedereen ruzie met elkaar heeft en ik waarschijnlijk binnen 2 minuten rouwkaarten met mijn eigen naam zou moeten versturen, is dit een setting waar ik in het echt graag deel van uit zou willen maken. Net als bij Shadow of the Colossus heb ik bij sommige vijanden echt een etische discussie met jezelf. Waarom dood ik deze beesten? De game vertelt me dat het moet, maar eigenlijk wil ik het niet. Zo'n mooie magische schepsels verdienen het om te leven. Guerrilla Games heeft iets unieks weten neer te zetten en dat terwijl ze alleen maar first-person shooter ervaring hebben. Ik wil de studio en Sony echt een pluim omdat ze zijn afgestapt van het simpele idee dat Guerrilla Games alleen maar aan shooters en Killzone werkt. Horizon is een ijzersterk concept dat ook nog eens geweldig is uitgewerkt. Door producten zoals dit voel ik me weer trots als Nederlander, iets dat echt zeldzaam is in tijde van verkiezingen.

Horizon Zero Dawn

Inmiddels kan ik alleen nog maar aan Horizon denken. Man, wat was ik hier aan toe. Ik heb inmiddels alweer een aantal strategiën bedacht waarmee ik ga proberen weer enkele grote robots te overwinnen. Zelfs als ik niet de game aan het spelen ben, heb ik er plezier mee. Dat is wat je wil, dat is wat een echte klassieker doet! En dat te bedenken dat ik The Legend of Zelda: Breath of the Wild, die een 100 scoort, nog niet eens gespeeld heb. Soms moet je even wachten, maar op dit moment is dat het helemaal waard geweest. 

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord