Het verlangen naar Lara Croft 

Het verlangen naar Lara Croft 2013-03-10T19:09:42

Het is vrijdagnacht, een uur of drie. De volgende dag zal Tomb Raider op mijn deurmat ploffen, dat heeft de webshop waar ik de game bestelde me netjes via de mail laten weten. Omdat ik geen zin heb om de halve middag voor mijn brievenbus te wachten, besluit ik om zo lang mogelijk wakker te blijven. De kans dat mijn geliefde Lara Croft dan al op me ligt te wachten als ik opsta is dan aanzienlijk groter. Dus speel ik potjes DotA2, doe ik een paar rondjes poker en kijk nogmaals het tweede seizoen van Game of Thrones. Met een klein beetje mazzel kan ik zaterdag meteen aan de slag en ben ik voor het einde van het weekend klaar met Tomb Raider!

Lara. My precious...

Helaas haat de wereld mij. Dus om half drie ’s middags sta ik op, waggel naar mijn brievenbus en maak bijna een sprongetje van geluk. De post is er! Dan kom ik erachter dat ik net zo goed in mijn nest had kunnen blijven stinken, want hoewel mijn huisgenoten heel veel brieven hebben gekregen, wist de postbode mij niet te verblijden met mijn game. Ach, misschien is het een ander bedrijf dat de distributie van de webshop doet. Ik doe wat aan m'n hygiëne, zet een muziekje op, maar eigenlijk weet ik dat de hele dag al vertiefd is. Het risico bestaat namelijk dat het spel helemaal niet meer op diezelfde dag binnenkomt en wat moet ik dan in vredesnaam met mijn weekend?

Het idee was om samen met Lara op de bank te kruipen, de lichten te dimmen en me vooral te focussen op haar speelse manier van kreunen. Mijn huisgenoten zouden rond de tijd dat ik met mevrouw Croft begon al slapen, dus is het zaak om niet gewond te raken. Ik wil immers niet betrapt worden. Tot de vroege uurtjes allerlei wilde avonturen beleven met de chick die ik als kind al zo bewonderde, daar heb ik zin in. Ik was ten tijde van de eerste Tomb Raider nog een klein broekie, inclusief nachtelijke ongelukjes. Ik heb Lara gemist, want haar laatste games waren echt kutter dan de nieuwe single van Justin Bieber. Maar tegenwoordig ben ik ook een volwassen man... Was deze tomb raider wel klaar om zich over te geven aan mijn absolute commando’s?

Kreun mijn huiskamer toch vol, kind!

Ugh, ik dwaal af, mijn hoop zou nog even vurig moeten branden als de passie in Lara haar ogen. Het is inmiddels vier uur in de middag en de postbode heeft nog eventjes om zijn werk fatsoenlijk te doen. Ik besluit maar vast wat eten te koken, zodat ik straks vervolgens in één ruk aan de gang kan met Tomb Raider. Ik bijt mijn nagels af terwijl de minuten langzaam voorbij tikken op de klok. Wat als ze me in de steek laat? Wat ga ik met mijn vrije uren doen als mijn nare voorgevoel inderdaad blijkt te kloppen?

Het is zes uur. Die pikkenpijper van een postcode mag zich ook in een steegje laten misbruiken zeg. Zo hard balen deed ik nog nooit. Niets is meer interessant, Crysis 3 kan me nu ook gestolen worden. Andere games kunnen mij nooit de voldoening geven die ik van Lara Croft had gekregen. Het voelt een beetje alsof ik een blauwtje heb gelopen. Alsof je weken naar die ene date uitkijkt en het blijkt een fiasco te zijn. Dan blijf je over met je maten, die je zo tof als ze zijn wel proberen op te vrolijken. Maar dat verlangen.. Dat verlangen dat blijft sterker aanwezig dan ooit.

F U Mailman

Ik spaar mijn krachten tot dinsdag, laten we hopen dat mijn behoeftes dan eindelijk beantwoord worden. PostNL, jullie worden bedankt voor een ongelooflijk kudtweekend. Lara, beter zorg je dat je het waard bent volgende week. Ik verwacht een climax waar je u tegen zegt, ik sta namelijk al veel te lang droog als het om Tomb Raiders gaat!

REACTIES (71) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord