Hello Goodbye 

Hello Goodbye 2016-06-30T13:47:05

Jurjen Bakker is een naam die je de afgelopen jaren wellicht niet heel veel voorbij hebt zien komen op PU.nl of in het magazine . Dat kan kloppen, want deze videoman werkt vooral achter de schermen. Toch wil hij vandaag op de voorgrond treden om iets met jullie te delen. 

 

*insert flashback sepiatint effect* 

 

Het is 27 juni 2011. Een zonnige, vrij benauwde dag in mijn herinnering. Ik stap op station Haarlem Spaarnwoude van de trein en loop tien minuten door het heerlijk aftandse industriegebied van Haarlem, de Waarderpolder. Ergens tussen de stinkende schoorstenen ligt mijn bestemming: een bruin, architectonisch weinig aantrekkelijk kantoorpand, dat ik de komende zes maanden mijn werkplek mag noemen. Dat het lelijk is kan me geen fluit schelen. Ik ga stagelopen bij Power Unlimited. 

Er is niemand die mijn tienjarige ik wijs had kunnen maken dat ik ooit op dezelfde redactie zou werken als eindbaas Ed Wiggemans. Toch zat ik daar. Op een luttele vijf meter afstand van mijn idool, een beetje zenuwachtig om me heen te turen. Gadegeslagen door de rest van de redactie kreeg ik mijn eerste montageklus aangeleverd door (jawel!) Tjeerd, destijds mijn stagebegeleider. Nou, vooruit. Met gepaste schaamte presenteer ik jullie mijn allereerste video voor Power Unlimited: 

De datum waarop ik deze blog zit te tikken is 27 juni 2016. Precies vijf jaar geleden stapte ik met mijn Friese gestel voor het eerst de burelen van Power Unlimited binnen. Over een paar dagen – de dag dat dit blog online komt – zal ik dat voor het laatst doen. Mijn avontuur bij Power Unlimited komt na zestig maanden vol ongelofelijk vette belevenissen tot een eind. Ik ga weg, peer hem, pak mijn biezen, ik vertrek: ik heb een nieuwe baan. Ik ga bij T-mobile aan de slag om een nieuw videoteam op te zetten.

Het voelt raar en onwennig om na vijf jaar het oude vertrouwde nest te verlaten en aan een nieuw avontuur te beginnen, maar gelukkig voel ik me vooral voldaan. Nu ik vandaag mijn lustrum vier, komen er om de zoveel tijd random herinneringen naar boven van dingen die ik hier heb beleefd. Zoals deze, deze en laat ik deze ook niet vergeten. En dat was natuurlijk nog lang niet alles, maar dat kan ik helaas niet allemaal kwijt in dit blogje. Het allerbelangrijkste was natuurlijk het gezelschap waarin ik dit heb mogen doen. Ik heb heel wat collega’s en (mede-)stagiairs leren kennen in mijn vijf jaar bij PU, die stuk voor stuk hebben bijgedragen aan de persoon die ik nu ben. Daar ben ik jullie allemaal ontzettend dankbaar voor. You know who you are. 

Jurjen B.

Uiteindelijk is alles wat ik hier gedaan heb niet alleen voor mijzelf geweest, maar ook voor jullie. De trouwe bezoekers en lezers van onze website en het blad zijn zonder twijfel de allerbeste community van dit geweldige kikkerlandje en daar heb ik vijf jaar lang van mogen genieten. Bedankt, allemaal! 

Tot slot wil ik afscheid van jullie nemen met een van de laatste tripvideo’s die ik voor PU heb gemaakt. Eentje waar ik persoonlijk ontzettend blij mee ben en bovendien met awesome collega Wouter heb mogen doen (thanks Jan, voor het regelen van een extra plekje in het vliegtuig). Wie weet dat jullie mij ooit weer eens in de gamesbizz treffen, maar voor nu zeg ik adieu! Het was geweldig. 

 

Jurjen B. 

 

PS: Mobiel abonnementje nodig? Ik hossel die shit voor je. 

REACTIES (72) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord