Goodbye Skippy – Nick neemt afscheid van PU 

Goodbye Skippy – Nick neemt afscheid van PU 2014-10-02T16:18:36

SKIPPY! KOFFIE!! Zo werd ik ingewijd op de Power Unlimited-redactie. Ervaren met de gamejournalistiek was ik al enigzins, maar vanaf mijn stage leek alles ineens om het echie te gaan. Inmiddels zijn we bijna 2,5 jaar verder en alhoewel ik nog heel vaak aan het begin heb gedacht, kwam de gedachte van ‘een einde’ nooit in me op. Terwijl alles dat begint onvermijdelijk een einde krijgt.

Skipppyyy

Maar wie denkt er ook in godsnaam aan een einde als je samen met de gehele PU-redactie na een middag karten het nachtleven van Amsterdam onveilig maakt. Jurjen Tiersma likt als een mafkees in je oor, waarschijnlijk omdat hij dacht dat er bier in zat (die foto is nog te vinden in de PU!). En als Samuel eenmaal aan de whiskey gaat is het feest niet meer te stoppen, dat is bewezen. Uiteindelijk met vier man bij Wouter blijven pitten om de volgende ochtend zijn hele plee te beschilderen met restjes kroket enzo. Misschien dat ik toen héél even aan een einde dacht. Maar dat was vooral de kater. Een avond om nooit te vergeten.

Wat te denken van de opstart van PU Live; een begin van iets nieuws. Aanvankelijk wilde de techniek (en onze kennis) nog wel eens te wensen overlaten, waardoor we bijvoorbeeld een tijd geen geluid hadden of de stream abrupt uitviel. Op het moment zelf is dat voor iedereen bijzonder irritant, maar ook dát is PU. Lekker aankloten en vervolgens lachen om wat er fout ging. Opdat het de volgende keer dan maar niet meer fout gaat! Dat soort shit krijg je als je het onbekende induikt en dat is juist hartstikke mooi.

Of dan mijn eerste internationale perstrip, als we Gamescom niet meerekenen. Voor Wildstar naar Londen om daar met de internationale pers en ontwikkelaar van de game heerlijk uit eten te gaan en vervolgens een hele dag lang de MMO uit te proberen. Er is geen moment tijdens zo’n trip dat je je niet ongelooflijk gezegend voelt met je werk. Bij Gamescom geldt dat evengoed overigens. Niet alleen was toen vrijwel de hele PU-bende aanwezig, ook kreeg ik grote namen van Blizzard te spreken en kreeg ik inzicht in de game Hearthstone voor het in de bèta ging. Al heb ik wel twee uur lang gestresst of ik wel op tijd zou komen en of ik alles wel kon vinden. Misschien had ik de vriendin van Wouter moeten vragen ook voor mij een schema te maken... Toch komt alles op zo’n beurs goed, mede door geruststelling van collega’s met veel meer ervaring.

BO II Event

Toch ben ik tijdens al deze werkzaamheden gaan beseffen dat ik meer wil dan alleen schrijven, hoe leuk ik dat schrijven ook vind. Het wordt voor mij tijd nieuwe uitdagingen te ontdekken en me ook op andere gebieden te ontwikkelen. Je hoeft me niet helemaal te missen – uiteraard blijf ik gewoon DayZ, Battle Royale en Altis Life streamen op mijn eigen kanaal (twitch.tv/StreamySauce). Ook binnen de gamejournalistiek zul je mijn naam vast nog wel eens terugzien, ik ben namelijk nog helemaal niet klaar met gamen.

Daarom wil ik tot slot onze fantastische community bedanken. Ik heb veelal om jullie comments gelachen, soms was ik verontwaardigd en meer dan eens snapte ik de insteek helemaal niet. Maar reageren en discussieren doen jullie allemaal als een malle en daar dank ik jullie hartelijk voor. Naast de redactie zijn jullie het kloppende hart van de website en ik heb bijzonder genoten van de trips door de comments. 

Ik wil eindigen met een speciaal bedankje voor al mijn gewaardeerde collega’s:

*schraapt keel, insert sad music*

SKIPPPYYY

Van de immens gekke trip naar Gamescom in 2013 tot de maandelijkse redactievergaderingen; altijd was duidelijk dat we dezelfde passie deelden en daar maar al te graag over lulden. We hebben gelachen en we hebben gediscussieerd tot we erbij neervielen. We hebben nooit gehuild, want dat is voor mietjes en was bovendien nergens voor nodig. We blijven elkaar uiteraard zien op de perstrips en de borrels. Blijf doen wat jullie doen, dankzij jullie blijft mijn liefde voor PU altijd! Bedankt voor alles boys en dame, ergens zal ik altijd een Skippy blijven. ;)

REACTIES (84) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord