Gamescom: de passie en de madness 

Gamescom: de passie en de madness 2014-08-19T16:17:20

De Gamescom is weer achter de rug en over het algemeen heb ik het weer heerlijk naar mijn zin gehad. De drukte was echter weer van het kaliber absolute madness, maar de passie van gamers is iets waar ik heel vrolijk van word.

Als pers heb je eigenlijk niet zoveel te klagen. Je mag al een dag eerder de Gamescom op en gedurende die persdag kan je met een beetje mazzel alles op de beursvloer checken. De andere afspraken heb je in een speciaal afgesloten business area, waar alleen de pers mag komen met een speciale badge. Super geregeld eigenlijk!

GC logo

Blauwe chickDe andere dagen zijn echter crazy druk met bezoekers. Voor de pers heeft het dan eigenlijk geen zin meer om afspraken op de beursvloer te checken, want je komt er simpelweg niet meer door. Ik heb me weer staan verbazen over hoe tyfus druk het kan worden in de gangen om naar een andere hal te komen. Dat is voor de pers best vervelend, maar als gamer snap ik serieus echt niet waarom je naar de Gamescom zou gaan.

Alle pers bitcht over de drukte, maar tot mijn verbazing heb ik maar weinig gamers horen klagen over de wachtrijen en de chaos in de gangen. Sterker nog, ik sprak een gast die heel graag Call of Duty: Advanced Warfare wilde checken. Nou snap ik best dat dit een wel heel populaire game is waar veel gamers voor in de rij willen staan, maar deze gast had maar liefst 5 uur moeten wachten, voordat hij 10 minuten de multiplayer kon checken. Ik keek hem al aan met zo’n ‘dat trek je slecht hoofd’, maar hij had eigenlijk helemaal niks te klagen!

Hij vond het super vet dat hij de game al heeft kunnen checken voor release! Door de lange wachtrijen ging hij ook maar naar huis in de middag, omdat hij nu al zeker wist dat er geen tijd genoeg was om nog andere games te checken. In plaats daarvan zou hij de dag daarna weer terugkomen en weer uren in de rij gaan staan om iets nieuws te checken. Volgens deze knakker was het best gezellig om met z’n allen te moeten wachten! Gekkenhuis.

4 the players

Hetzelfde geldt voor de cosplayers. Nou zag niet iedereen er even mooi uit, maar de passie is overal voelbaar. Het was op bepaalde plekken op de beurs flink warm, waardoor de make-up van de gezichten afrolde, maar die cosplayers blijven de boel maar straktrekken en vol overgave poseren voor de foto’s die om de haverklap gemaakt worden. Ik vond het fantastisch.

Het mag dan mega druk zijn, maar het sfeertje was weer awesome en vooral de passie die gamers hebben voor games is geweldig. Elk jaar vervloek ik de drukte op de Gamescom, maar elke keer is het toch ook wel weer iets dat ik niet had willen missen. Ik ben heel benieuwd hoe met de passie van de Japanse gamers zit op de TGS volgende maand!

Laterz,

Florian

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord