Games, humor en Power Unlimited 

Games, humor en Power Unlimited 2013-07-22T20:55:41

Op het moment dat jullie dit lezen vertoef ik in Duitsland op een Star Wars conventie. Dat is nogal een roteind met de trein, dus bewapen ik mijzelf met twee dingen: Mario & Luigi: Dream Team Bros. en natuurlijk de nieuwe PU.

Zoals jullie weten is het een speciale week voor ons magazine: 20 moederneukende jaren bestaan we en we doen het nog steeds prima! Dat is toch een aardige prestatie, gezien in tijdschriftenland onderhand zelfs de Donald Duck kwakkelt. Sorry, dat was echt niet als woordgrap bedoelt…

Je kunt je terecht afvragen of we überhaupt over 20 jaar nog tijdschriften op papier lezen. De PU is aardig goed voorzien met een gratis app waarmee je elke editie kan downloaden op de iPad. En laten we deze awesome website niet vergeten! Je kan er misschien je reet niet mee afvegen (althans dat vermoed ik) maar PU.nl doet onderhand niet meer onder voor het magazine qua exclusieve content, Features en random funny shit. Dat PU Live is ook wel een blijvertje.

Hoe het er op gamejournalistiek vlak aan toe gaat in de industrie, is misschien nog wel interessanter. Nieuws over vette games komt steeds sneller online maar wereldwijd durven gamejourno’s ook veel sneller op de barricades te staan… meestal met behulp van een heleboel schreeuwende fanboys. Ik hoef niet eens voorbeelden op te rakelen, alleen 2 woorden: Xbox One. Microsoft heeft de afgelopen maanden meer waardevolle feedback van gamers en journalisten gekregen dan 100 marktonderzoeken bij elkaar hadden kunnen uitdraaien. Ook ik was eerst alles behalve gecharmeerd van de Xbox One en de lompe uitspraken van de Microsoft mensen die erop volgden.

Don Mattrick

Nu er (grotendeels) geluisterd is naar de feedback, wil ik de console wel een kans geven. Ik zal de grappig Xbox One plaatjes missen.

Humor. Nog zoiets dat er de afgelopen 20 jaar is veranderd. Als kleine snotneus had ik genoeg aan mijn spelletjes voor de Super Nintendo en Game Boy, maar ik begon toch langzamerhand een trouwe abonnee van de PU te worden. De grappig bijschriften, lompe analogieën en de soms batshit krankzinnige reviews, zoals die van Mortal Kombat en Yager. Tegenwoordig gaat het er ietsiepietsie professioneler aan toe op de redactie, maar we blijven elkaar er wel constant aan herinneren om een dikke klodder humor naast onze stukkies te serveren.

Helaas denkt niet iedereen er in de industrie zo over. Neem bijvoorbeeld Mario & Luigi: Dream Team Bros. In mijn recente Feature schrijf ik nog hoe geweldig ik de voorgangers vind, dankzij de scherpe humor die het toch wat suffe Mario wereldje opleukt. Dream Team Bros. is nog steeds een prima RPG, maar de dialogen zijn een stuk ‘braver’, tot het serieuze aan toe bijna. Humor lijkt een beetje uit te zijn in moderne games, of in goede games tenminste (sorry Deadpool). En die lijn wordt doorgetrokken naar de gamejournalistiek van tegenwoordig.

Mario Luigi

Ik denk dat Power Unlimited een van de weinige gameredacties is waar humor nog zo belangrijk wordt gevonden. Hopelijk verandert dat nooit, want als we niet meer speels kunnen doen over games, waarmee dan wel?

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord