Gamen is geen hobby 

Gamen is geen hobby 2013-01-18T16:42:40

Van de week werd op de redactie wel weer duidelijk wat het belangrijkste ingrediënt is om gamen pas echt leuk te maken: fanatisme.

We spelen hier op de redactie veel games. Om te re- of previewen, maar ook om elkaar te vernederen. Dat is het mooiste wat er is en eigenlijk maakt het niet eens uit bij welk spelletje het is. Wij doen ‘t vaak met PES2013. Ik ga nu niet de discussie aan over FIFA en PES, want ik weet heus dat FIFA ook een aardig spelletje is, maar we spelen nu eenmaal PES. (Ik wilde vandaag trouwens FIFA voorstellen, dus wellicht dat we dat volgende keer gaan proberen.) Het maakt ook niet zoveel uit welke voetbalgame er gespeeld wordt. Het gaat erom dat iedereen die het speelt echt belachelijk fanatiek en competitief is. Niemand, maar dan ook echt niemand kan hier tegen z’n verlies. En dat maakt winnen alleen maar leuker… en de irritaties groter!

Zo schreeuwt Ward echt heel erg hard als ie scoort. De eerste keer dat me dat overkwam kwam er een klein druppeltje bloed m’n oor uit sijpelen. Tjeerd gaat bij een ‘mooie’ goal staan en steekt beide handen in de lucht. Bij een lelijk doelpunt, wordt er een gebalde vuist uitgegooid. Heel irritant.

Geinig trouwens dat Wouter het geluid niet kan aanhoren, maar tegelijkertijd baalt dat hij voetbal(games) niet leuk vindt, want hij is jaloers dat wij met z’n allen zoveel plezier hebben. Nou ja, plezier…

Maar het is maar wel weer het bewijs dat offline multiplayer het leukste dat er is. Voetbal of niet; je wil en moet winnen en je tegenstander, die naast je zit, het leven zuur maken. Het is geen hobby, het is een serieuze zaak.

Er zijn talrijke manieren om je opponent uit de tent te lokken, dit is wat wij hier op de redactie doen:

-Herhalingen niet wegdrukken

-Zuchten en zeiken dat het niet goed gaat, terwijl je voor staat

-Te hard en uitdrukkelijk juichen

-Tijd rekken

-Voorstaan en achterin de bal rondtikken

-Korte corners nemen

-Te lang aan de opstelling tweaken

-Bij elke vrije bal de kick-taker tot driemaal toe veranderen

-Een doorgebroken speler neerhalen in de 85e minuut terwijl je één doelpunt voorstaat

-Cristiano Ronaldo

-Veel te enthousiast reageren op een slechte inzet

-Trucjes op eigen helft doen als je voorstaat

-Bij elke goal van je tegenstander zeggen dat het mazzel was

-Bij elke diepe bal van je tegenstander zeggen dat het buitenspel is

-Een aanval helemaal uitspelen en de doellijn over dribbelen

-Één keer op doel schieten in de hele wedstrijd om vervolgens met 1-0 te winnen
 

Wat doe jij?

REACTIES (60) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord