Gamen doe je niet alleen 

Gamen doe je niet alleen 2012-10-18T11:40:01

Je oma borduurt misschien graag apen met een hoedje en wroet graag in de tuin met een handzaam reumaschoffeltje. Daar wordt ze vrolijk van, dat zijn haar hobby’s. Mensen vragen me wel eens of ik alleen maar aan het gamen ben thuis en wat ik zou kiezen als ik nog maar 1 game zou mogen spelen. Erger is nog wel de vraag wat ik zou doen als ik zou moeten kiezen tussen mijn hobby’s. En mijn antwoord is altijd, heel veilig -en ontzettend lame- ‘Ik kan niet kiezen.’ Ik hoef gelukkig niet te kiezen en ik wil ook niet kiezen. 

Maar soms moet ik wel. Ik ben namelijk een filmliefhebber en momenteel komen er meer toffe films in de bioscoop als genitale wratten uit een hoerenfoef. Dredd, Savages, End of Watch, Frankenweenie staan hoog op mijn to-see lijst, maar daarnaast wil ik The Campaign, Killing Them Softly en Alleen Maar Nette Mensen eigenlijk ook niet missen. Daarnaast game ik ook nog erg graag en als ik niet op pas verlies ik nog voogdij over Resident Evil 6 en Dishonored als ik ze nog minder aandacht geef dan eerlijk is. Om de keuzestress nog eens groter te maken, heb ik mezelf niet in de hand op het gebied van series. De hobby die momenteel de overhand dreigt te krijgen.

Zo ben ik begonnen aan Arrow, een serie over de DC Comics held Green Arrow, waarvan vanavond de tweede aflevering wordt uitgezonden. De pilot was awesome en het is verrassend hoe een aanvankelijk vrij lullige superheld zo onwijs cool kan worden neergezet. Want laten we wel eerlijk zijn: de arme sukkel heeft een pijl en boog (Hawkeye is ook al zo’n omhooggevallen cupido). Maar er wordt goed geacteerd en het ziet er nergens cheap uit. Ik zou de sfeer bijna vergelijken met The Dark Knight, maar omdat Batman al de burgemeester van Kontschopstad en de koning van Awesomeland is, zal ik van dergelijke boude uitspraken maar gepast afstand nemen.

Daarnaast is seizoen twee van Homeland weer begonnen en als je seizoen één al tandenknarsend spannend vond, gaat dit seizoen jouw tandarts een leuk zakcentje opleveren. Het mooie van deze serie vind ik dat het is geschreven voor meerdere seizoenen, in ieder geval twee, en het een doorlopend verhaal is waar het plot niet af en toe in de achteruit gaat om maar weer een nieuwe ‘verrassende’ wending te forceren.

Mijn guilty pleasure is Once Upon a Time, waar seizoen twee ook net begonnen is. Sprookjesfiguren die gevangen zijn in de echte wereld door een vloek van de Evil Queen. I know, I know… De special effects zijn ook nog eens horrible en het verhaal is af en toe vrij lame, maar de acteurs zijn best okay, het concept is dapper en de serie wordt steeds volwassener. Daarnaast ben ik bezig met Breaking Bad en Boardwalk Empire, begin ik binnenkort aan Revolution en gaat Game of Thrones weer verder in maart 2013. 

Ik heb daarnaast het geluk dat praktisch 80% van de series die ik volg, wordt gecancelled, want de afgelopen tijd zijn Alcatraz, V 2009, Stargate Universe en Camelot bruut van mij ontnomen. Okay, die laatste was zwaar terecht, maar vooral Stargate doet mij nog steeds pijn. Dus nee, ik zou absoluut niet kunnen kiezen tussen mijn hobby’s. Net zo min als mijn oma zou kunnen kiezen tussen haar reumaschoffeltje en haar geborduurde aap.

Kijken jullie ook series? En zo ja, welke?

REACTIES (57) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord