Een Power Unlimited vergadering 

Een Power Unlimited vergadering 2013-12-15T16:48:25

Soms lijkt het erop alsof de PU redacteuren een bij elkaar geraapt zooitje zijn, dit is natuurlijk allesbehalve waar. Ja oké, Graddus heeft net zoveel joggingbroeken als dat Florian petjes heeft. Althans, dat hopen we, anders heeft hij elke keer dezelfde aan... Ik en Nick komen uit het mooie Brabant, en boven de rivieren is dat een handicap. En ons nieuwste lid Alie bestaat niet eens! We after-effecten haar naderhand in de filmpjes, foto's en achtergronden. Maar deze kleinigheidjes terzijde, we hebben elke maand een vergadering om orde op zaken te stellen, en ik zal een beeld schetsen van hoe dit ongeveer gaat.

Bij binnenkomst zal elke redacteur eerst een offer brengen aan de grote Ed ‘One Man To Rule Them All’ Wiggemans. Doorgaans is dit offer een pint bloed van een oud stagiair of een woordenboek uit 1912, het illustere geboortejaar van Mr. Poweroni. Als deze gift geaccepteerd wordt, worden we beloond met een ferme handdruk die dt-fouten een week lang onmogelijk maakt. Als je te laat komt, gunt hij je sowieso geen blik waardig... en dat is de ergste straf die er is.

Ed Wiggemans

Voordat we beginnen met brainstormen over de content waar we onze glorieuze website mee gaan vullen, krijgen we eerst te horen wie van de redacteuren het het beste heeft gedaan in de afgelopen maand. Dit doen we door te stemmen, maar aangezien alle redacteuren nogal vol zijn van zichzelf, krijgt iedereen altijd maar 1 stem, die van zichzelf. Er gaan verhalen rond dat er ooit iemand was die niet op zichzelf stemde, en dat ontaardde in anarchie, vreugdevuren en fikse schermutselingen in de vorm van lompe vuistgevechten. Maar ik heb het liever niet meer over deze zwarte pagina in de PU geschiedenis. Sterker nog, dat kan ook niet, want die pagina was het aanmaakpapier van een van de vreugdevuren.

Wat er na het stemmen gebeurt, is nooit echt duidelijk. De ‘brainstormsessies’ zijn een waas van door elkaar heen schreeuwende mensen en foetushoudingen, die een uur of een dag duurt, maar dat weet niemand echt zeker.  Op de een of andere manier staat de agenda daarna wel gevuld, en keert iedereen uiteindelijk met een voldaan gevoel en opgeheven hoofd huiswaarts. We zijn dus óf enorm efficiënt óf een hogere macht neemt ons over tijdens deze vergaderingen. Waarschijnlijk beide.

Mes

Speciaal voor onze jongere lezers hebben we het bloed uit deze stockfoto geshopt

We zijn al vaak benaderd door grote bedrijven of ze een keer aanwezig kunnen zijn bij een van deze fabelachtige vergaderingen, om deze vergadermethode zelf ook over te nemen of zo, maar keer op keer wijzen we ze af. De reden dat we zo effectief kunnen regelen wie wat op PU.nl zet, is de onmiskenbare chemie die alle redacteuren samen hebben; de chemie van vriendelijkheid veinzen en messen in elkanders ruggen deponeren. Onze chemie is heel erg gebaseerd op Breaking Bad. Kan je je voorstellen wat er gebeurt als Alie daadwerkelijk echt zou zijn? Dan zou de chaos die testosteron heet, roet in het eten gooien van deze perfect gestroomlijnde vergaderingen.

REACTIES (51) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord