Een maand in World of Warcraft: Legion 

Een maand in World of Warcraft: Legion 2016-09-29T11:43:19

Middernacht 30 augustus zat ik met chips en chocolade achter mijn PC. Die chips en chocolade waren eigenlijk bedoeld als troostmiddel, maar bleven uiteindelijk grotendeels onaangeroerd. Ik had namelijk verwacht die eerste nacht alleen het inlogscherm van World of Warcraft: Legion te zien, maar dankzij een aantal slimme keuzes van ontwikkelaar Blizzard kon ik echter meteen beginnen.

World of Warcraft: Legion

Een paar jaar geleden speelde ik World of Warcraft dagelijks. Ik drukte mijn PC na het eten aan om te raiden, bg’s te doen of gewoon te chatten met guildies en sloot ‘m vaak om een uur of 4 ’s nachts weer af. Nu ik echter niet meer studeer en keihard moet werken voor de kost is het niet meer haalbaar om acht uur per dag te spenderen aan de MMORPG… alhoewel ik dat dankzij Legion wel weer erg graag zou willen.

Mijn rogue heeft een week of drie geleden level 110 bereikt en een week daarna dook ik de endgame content in. Ik klim inmiddels gestaag door de PvP-ranks en de meeste dungeons kennen geen geheimen meer voor me. Ik vermaak me echter ook kostelijk met de World Quests, het missiebord, en het upgraden van mijn Class Order Hall en Artefact Weapon.

World of Warcraft: Legion

Twee jaar geleden mocht ik de vijfde WoW-uitbreiding ook reviewen. Ik beloonde deze Warlords of Draenor eveneens een Gold Award. Wat betreft de basiscontent in deze expansie sta ik nog steeds vierkant achter mijn cijfer, maar helaas liet Blizzard mij in de maanden daarna toch wel een beetje in de steek…

Warlords of Draenor kwam november 2014 uit. In februari 2015 kregen we een nieuwe raid en een world boss, en in juni van datzelfde jaar een tweede raid en een nieuw gebied. Deze content uit juni behoorde tot patch 6.2.0, oftewel de enige echt grote content patch van die vijfde uitbreiding.

World of Warcraft: Legion

Het is altijd lastig om in te schatten in hoeverre een MMORPG ondersteund zal blijven. Ik durf jullie dan ook niet te garanderen dat Legion een constante stroom aan content zal zien. Maar aangezien Blizzard heus wil voorkomen dat er weer massa’s mensen wegrennen, zegt mijn gevoel me dat men Legion een stuk interessanter zal houden. Een maand later is daar in ieder geval (met onder meer) de toevoeging van de eerste raid een begin mee gemaakt.

Ik moet deze Emerald Nightmare nogverkennen. Daarvoor moet ik me echter eerst wel losscheuren van al de andere nog te ontdekken content. Ik word constant afgeleid door alle icoontjes op mijn map, ik moet me nog door tig PvP-ranks heen vechten en dan is er ook nog mijn kersverse feral druid... op Horde! En zelfs als ik niet achter mijn PC zit, weet WoW me met de app waarmee je toegang krijgt tot het missiebord constant te verleiden mijn werk nog even uit te stellen.

World of Warcraft: Legion

Mag ik niet gewoon weer studeren?

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord