EA, het is tijd voor Battlefield Bad Company 3! 

EA, het is tijd voor Battlefield Bad Company 3! 2016-02-23T18:13:25

De laatste weken lees ik steeds vaker dat onder de berichten die het marketingapparaat van Electronic Arts plaatst mensen massaal smeken om een vierde deel in de Skate-reeks. De social media verzoeken aan het adres van Peter Moore en de zijne, kan ik alleen maar toejuichen. Zelf zit ik namelijk ook echt te wachten op een goede skate game, die zich het liefst afspeelt in een open wereld waarin skateboarders de eliten van het asfalt worden. Toch is er een serie van Electronic Arts die ik nog liever terug zie keren, namelijk: Battlefield Bad Company.

We weten al dat EA dit jaar met een nieuwe Battlefield gaat komen, maar het is nog altijd gissen welke richting de serie op gaat. De meeste geluiden wijzen richting een Battlefield 5, al is er een schraal groepje gamers dat zich hardop laat horen voor een derde deel in de Bad Company-reeks. Verder is er nog een aantal spelers dat in het verleden leeft en hoopt dat ontwikkelaar DICE terugkeert naar de Tweede Wereldoorlog, iets dat Activision met Call of Duty inmiddels ook jaren laat afweten.

Het is lastig om te benoemen waarom ik vooral Battlefield Bad Company 2 zo hoog heb staan op mijn lijstje met favoriete shooters aller tijden. De belangrijkste reden is zonder meer dat het zo goed speelde. Zo kon je campers die zich in een hoekje hadden gemanifesteerd aanpakken door de muur achter hun rug weg te blazen met een portie C4 waar zelfs een Texaanse cowboy van zegt: ”Dat is verdikkeme veel C4”. Vervolgens pakte je je mes, nog meer C4, shotgun, repair tool of smoke grenadelauncher en maakte het karwei af. Dat is het mooie aan de Bad Company-serie, je gaat waar je wil gaan en je killt zoals je wil killen. Bad Company 2 wist van het mes ook een echte digitale schandpaal te maken. Door alle dogtags van je tegenstanders weer te geven in een speciaal menu voelde je je echt de man als je weer een dozijn aan naamplaatjes had verzameld. Campers bedachten zich wel een derde keer voordat ze zich weer op dezelfde plaats probeerden te verschuilen.

Bad Company

Een ander noemenswaardige verschil dat Bad Company heeft ten opzichte van de 'gewone' Battlefield-serie is dat het verhaal zichzelf niet zo serieus neemt en daardoor niet zo saai is als een papegaai met een stempoliep. De missies zijn misschien niet zo memorabel als je hoopt, maar de avonturen van het goudgierige viertal zorgen voor meer speelvreugde dan de singleplayer van Battlefield 4 waar DICE het nog altijd niet voor elkaar heeft om je savegames langer dan één dag te onthouden. Nu vind ik de singleplayer niet zo belangrijk als de mogelijkheid om weer maanden te verzinken in een geweldige multiplayer. Toch is het zeker iets voor EA om rekening mee te houden.

Inmiddels is het bijna 6 jaar geleden dat we Battlefield Bad Company 2 hebben verwelkomd in onze harten en daarom vind ik het tijd dat we het internet nu gaan gebruiken om EA ons verlangen naar Bad Company 3 te presenteren. Battlefield 4 is voor mij persoonlijk de beste shooter van de laatste jaren, maar toch voel ik de drang naar iets nieuws. Battlefield 4 laat namelijk de nodige steken vallen en mist het dat verslavende element waardoor ik tot drie uur 's nachts tegen mezelf blijf zeggen: “Nog één laatste potje!”

Bad Company

REACTIES (52) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord