Dramatisch drieluik 

Dramatisch drieluik 2015-11-20T13:49:11

Online gamen kan leuk zijn, maar speel ik tegen anderen, dan doe ik dat toch het liefst met mensen van vlees en bloed naast me. Gewoon in dezelfde ruimte, op dezelfde bank. Het is namelijk wel zo leuk het stoom uit de oren van je tegenstander te zien komen als ie verliest. Dingetje is alleen, dan moet ie dus wel verliezen. Ik heb afgelopen week op drie verschillende plekken gespeeld; elke nieuwe plek inclusief oplopende dramatiek.

  

1. Gamen bij de BKW

Vorig weekend was er een heuse BKW reünie. De BKW is de naam van mijn oude studentenhuis waar ik woonde met vier homies. Homies waar ik nu nog homies mee ben. Ik zie ze nu alleen net iets minder vaak want druk, dit, dat en zus. Het leek ons daarom mooi een reünie te organiseren in het studentenhuis zelf. De bijeenkomst was een succes. De nieuwe bewoners hebben het stokje netjes overgenomen, grappig was dat oude foto's en restanten van vroeger nog steeds het huis sierden en het bier vloeide rijkelijk. Oh ja, en er werd veel en fanatiek Mario Kart gespeeld. Niet mijn keus, maar dat gebeurde in de good old times ook, dus ja. En net zoals de good old times, deed ik dan toch maar mee. Ik bakte er als vanouds geen drol van, echter leek de rest de fijne kneepjes nogal te zijn verleerd wat betekende dat ik beter scoorde dan back in the days. Met andere woorden: ik werd niet constant  laatste. Met nog weer andere woorden; drama maar dat kon dramatischer.

Vroemio

     

2. Gamen bij Wouter

Dramatischer is wat ik op mijn bord kreeg bij Wouter. Wouter en vriendin wonen in een heel fijn huis inclusief de nodige games en films. Wat ik zeg, een heel fijn huis. Leek me mooi daar weer eens op visite te gaan voor een game- en filmsessie. Daarmee bedoel ik niet per se een afslachtsessie, waar het toch een beetje op leek toen we aan de Mortal Kombat X gingen. Veel te veel fatalities heb ik voorbij zien komen en niet omdat ik had gewonnen. Ook overdreven veel potjes waarbij ik enkel nog een tik hoefde uit te delen om te winnen. Een tik die nooit volgde omdat Wouter precies die tik dan net bij mij had gedeponeerd. Waarna er weer een fatality volgde, waarna de kleine inwendige agressieaanvallen in mij langzaam zichtbaar begonnen te geraken aan de buitenkant... Godzijdank schakelden we net op tijd Rare Replay in om even stoom af te blazen met het arcade avontuur van de Battletoads. Met andere woorden; behoorlijk dramatisch maar niet het einde van de wereld.

Scorpion

   

3. Gamen bij Matthijs

Het einde van de wereld is wat ik op mijn bord kreeg bij kameraad Matthijs en z'n huisgenoot. We werken vaak samen (al freelancend filmen, editen, productie, etc) en eergisteren was ik daar over de vloer voor zaken, doch als de zaken gedaan zijn dan is daar veelal... Towerfall. Die game is geniaal, maar wat een intens kutspel ook. Alles gaat zo snel, en al je één milliseconde niet oplet, ben je dood. Bovendien is het spel gewoon niet eerlijk, is er sprake van een grote geluksfactor en heb ik eigenlijk altijd pech. Je leest het correct: ik heb alles verloren. Elk verdomde potje trok ik aan het kortste eind. Innerlijke agressie werd uiterlijke agressie. De onbehoorlijke scheldwoorden vlogen exponentieel stijgend uit mijn mond en controllers werden getest op breekbaarheid. Alle controllers hebben het overleeft, Jokko niet, die ging huilend naar huis. Met andere woorden; het einde van de wereld.

towerf

Volgende keer graag weer een Dead or Alive, Micro Machines of Street Fighter 4. In ieder geval een game waarbij ik niet per se de hele tijd hoef te verliezen. Ondanks dit dramatische drieluik roeleert real-life multiplayeren nog altijd online aanmodderen.

Wat was jullie grootste multiplayer nederlaag, in welke game?

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord