De Unbounded E3 Slam!FM Golf 

De Unbounded E3 Slam!FM Golf 2012-09-17T12:58:01
Zoals je aan de titel van deze Blog kunt zien, heb ik deze week meerdere dingen, waarover ik moet orakelen. Zo heb ik afgelopen week voor het eerst echt gebruik gemaakt van de Ad-hoc functionaliteit van de PS Vita met Everybody's Golf, was ik live te horen op Slam!FM voor de Gameroom en heb ik eigenlijk nu stiekem al vreselijk veel zin in de E3. Maar eerst wil ik het even hebben over de nieuwe Ridge Racer!

Zo vermaak ik me absoluut prima met Ridge Racer Unbounded, maar er zitten ook wat slordige dingetjes in, die ik dacht nooit meer tegen te gaan komen in de hoge kwaliteit van de games van tegenwoordig. De gameplay is dik in orde, de verschillende gamemodes zijn afwisselend en spannend en vooral de moeilijkheidsgraad is voor de doorgewinterde gamer absoluut precies goed. Ridge Racer Unbounded is dan ook geen simpele game! Iets wat mij positief verraste.

Ook de muziek in de game is vet met tracks van Skrillex en zelfs een lekker hakkuh nummertje genaamd Lederhosen Samurai, maar het geluid van de wagens is echt tenenkrommend slecht! Zo klinken de meeste als een soort bromvlieg in paringstijd, maar het slechtste van alles is nog wel dat het geluid van de motor niet klopt met wat je op je scherm ziet! Ik zal het proberen uit te leggen:

Vooral op het begin van de game speel je met auto's die niet harder gaan dan een kilometertje of 220. Als je op volle snelheid rijdt, blijft de motor echter gewoon toeren maken en schakelen, alsof je nog steeds aan het optrekken bent! Vooral als je een stuk op de snelweg rijdt, valt dit heel erg op. Nou zou je nog tegen jezelf kunnen zeggen dat de teller gewoon niet verder gaat dan 220 km/u, maar het beeld versnelt niet meer, waardoor die illusie wegvalt. Het ergste is echter nog wel als het in een bocht gebeurd!

Zo rij je op volle snelheid een flauwe bocht in, waarbij je niet hoeft te remmen, maar toch zie je de kilometer teller (terecht) iets naar achter lopen. Van 200km/u ga je langzaam naar 190km/u, maar ondertussen hoor je de motor 'revven' als een gek en doorschakelen, alsof je oneindig versnelling hebt. Ik heb het voor de grap een keer geteld en kwam tot 27 versnellingen, op de snelweg alleen. Absoluut belachelijk en eigenlijk ook best vreemd dat dit nog voorkomt tegenwoordig in games.

Daarnaast ben ik absoluut niet onder de indruk van de graphics, maar dat kan ook een probleem zijn van de PS3-versie, aangezien Ward dit niet vond opvallen op de Xbox 360. Het ziet er uit als een PS3 launch game, maar gelukkig is de gameplay wel dik in orde. Het klinkt nu misschien een beetje als een crappy game, maar dat is het absoluut niet! Nog steeds heeft Unbounded mij (en Ward) aangenaam verrast. Ga die shit spelen als je van racen en een beetje beuken houdt!

Verder was ik vorige week, samen met Ward, te gast bij Slam!FM om even lekker over games te lullen tijdens de Avondploeg. Zo slingerde we al het uitgelekte nieuws over GTA V de ether in, maar het hoogtepunt van de avond was toch wel de aandacht voor We Sing Pop voor de Wii. Ward vond het een leuk idee om de game weg te geven aan één van de Slam!FM luisteraars, maar voordat het zover was zette Ward zijn strot open om keihard mee te zingen met de YMCA! Daarna gaf hij nog een toegift met de Milkshake van Kelis en die shit was zo vreselijk fout, dat ik bijna letterlijk de ballen uit m'n broek lachte.

Zeker een geslaagd radio optreden weer en buiten dat Ward de show stal met zijn zangkwaliteiten, vond ik het ook erg leuk om te doen. Ik had weleens eerder wat met Radio 538 gedaan, maar dat was wat meer op de achtergrond en dus was het cool om zelf eens echt mee te doen met een radioprogramma. Als je zin hebt om een keer te luisteren, elke dinsdag avond om 21.00 uur hoor je verschillende PU gasten op Slam!FM tijdens de Gameroom.

Dan even heel iets anders. Gisteren kwam een goede vriend van mij op bezoek in casa di Florian en hij bracht voor de grap zijn PS Vita mee. Nou heb ik al wel eerder multiplayer gespeeld op de PS Vita met bijvoorbeeld WipEout 2048, maar de Ad-hoc mode had ik nog niet echt uitgebreid kunnen checken. We hebben uiteindelijk zeker dik twee uur tegen elkaar Everybody's Gold gespeeld, en dat terwijl we gewoon naast elkaar zaten op de bank. Die shit is namelijk fokkin briljant!

Je kunt in Everybody's Golf namelijk echt met z'n tweeën tegen elkaar spelen, waarbij er gewacht moet worden op de slagen van elkaar. Tijdens het wachten zie je echter precies wat je tegenstander aan het doen is op je eigen PS Vita scherm! De PS Vita streamt als het ware de beelden naar je eigen PS Vita en doet dat met een kleine, maar niet vervelende vertraging. Zo zie je altijd welke club je tegenstander gebruikt, of hij de turbo heeft ingezet, hoe z'n slag was, of hij rekening met de wind heeft gehouden en nog veel meer. Echt een toffe toevoeging aan de toch al meesterlijke PS Vita game! Mocht je in het bezit zijn van een PS Vita, zoek dan een vriend op die er ook één heeft, want die shit is fokkin briljant.

Tot slot nog even wat gelul over de E3, want ook dat begint toch wel weer een beetje te kriebelen zo langzamerhand. Sure, het duurt nog dik twee maanden, voordat het hele gebeuren weer losbarst in Los Angeles, maar stiekem kijk ik er al weer naar uit om te zien wat Sony, Microsoft en Nintendo voor ons in petto hebben in de toekomst. Vooral de persconferentie van Nintendo zal rete interessant worden dit jaar, aangezien de Wii U opnieuw gepresenteerd zal worden. Ergens hoop ik dan ook dat Nintendo alles en iedereen helemaal weg zal blazen met de mogelijkheden van de Wii U. Wishful thinking? Misschien wel, maar Nintendo heeft altijd gezegd met de Wii U weer de 'echte' gamer aan te willen spreken. Laat maar zien dan Nintendo, ik zit er klaar voor!

Daarnaast is er een kleine kans dat ook ik naar L.A. kan dit jaar, maar daarvoor moet ik Maarten nogmaals even vreselijk lief aankijken. Lijkt jullie dat wat, een Nachtwacht vanaf de E3 beursvloer? Laat het vooral aan Maarten weten! ;-)

Laterz,

Florian

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord