De uitslag van het Grote PU.nl onderzoek 

De uitslag van het Grote PU.nl onderzoek 2015-02-11T16:47:17

Heel PU.nl ging met de billen bloot in ons onderzoek, we vroegen jullie naar je eerlijke mening over alle aspecten van de website en die mening hebben jullie in grote getale gegeven, waarvoor hartelijk dank! We hebben bijna 2000 responses binnengekregen en hebben vorige week alles op een rijtje gezet. Over het algemeen was de feedback positief, de meeste van jullie lieten weten dat jullie erg blij zijn met PU.nl en dat jullie met name de humor en de openheid van de redacteuren heel tof vinden. Dat komt mooi uit, want dat zijn toevallig ook de twee dingen die wij het allerbelangrijkst vinden aan PU(.nl)!

\o/

 

Video’s

Maar met alleen maar veren in onze reet was het onderzoek niet nuttig geweest, gelukkig hadden jullie ook een hoop nuttige op- en aanmerkingen. Jullie hebben duidelijk laten horen dat jullie behoefte hebben aan meer video-content. Wij zijn er gelijk mee aan de slag gegaan, met de Evolve Video Review (in progress) en de Dark Souls 2 Video Preview als eerste resultaten. En dat is pas het begin, verwacht de komende tijd veel meer vlogs en meer video (p)reviews. We zijn natuurlijk altijd afhankelijk van de games die we binnenkrijgen en hun embargo’s, maar we gaan ons best doen om een stuk meer video content te produceren.

 

Functionaliteit

Bij de vraag over wat jullie minder vinden aan PU.nl, gaf het overgrote gedeelte aan dat de functionaliteit van de website het grootste minpunt is. Dat weten we op de redactie als geen ander, want wij zitten hier minstens 40 uur per week zelf mee te stoeien. De site is verouderd, de achterliggende code is een rommeltje en veel moderne functionaliteit ontbreekt. Een edit-knop, een notificatie-systeem, een fatsoenlijk forum, snelle servers: allemaal dingen waar jullie (en wij) een terechte behoefte aan hebben.

Er is goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat al die functionaliteit (en meer!) ergens dit jaar naar PU.nl komt. Het slechte nieuws is dat we nog ff moeten wachten. Onze vrienden van InsideGamer en Gamer.nl zitten opgescheept met veel oudere sites en die gaan eerst over naar een nieuw systeem. Als dat allemaal helemaal werkt, gaat PU.nl ook over. Het nieuwe systeem is vol in ontwikkeling, ik heb de eerste dingen al in werking gezien en het wordt heel tof. Zodra we hier meer over kunnen melden, zijn jullie de eerste die het horen!

Lelijk

 

App

Ook een nieuwe mobiele website is een belangrijk onderdeel van dat nieuwe platform. Jullie gaven veelvuldig aan dat jullie de PU app missen, maar wij zijn er van overtuigd dat een hele goede mobiele website in bijna alle gevallen beter voor ons is dan een aparte app. Een aparte app moet namelijk voor elk model telefoon en elk mobiel besturingssysteem worden gemaakt, getest en vraagt een hoop onderhoud. Een goede mobiele website kan precies hetzelfde en is veel makkelijker bij te houden. Helaas voor de mensen die per se een app willen, maar wij hebben er lang over nagedacht en we denken dat uiteindelijk iedereen gelukkiger wordt van een hele goede mobiele site dan van een paar brakke apps.

 

Reclame

Een ander heikel punt was de reclame. Jullie gaven aan dat de advertenties op PU.nl soms irritant zijn, vooral als ze er voor zorgen dat je de site niet meer kan lezen. Ik deel die irritaties; als iemand die de elke dag de hele dag op PU.nl zit vind ik het stront irritant als een reclame geluid maakt of als een reclame over de content heen valt. Als het goed is gaat het de laatste tijd beter, maar soms slipt er een vervelende reclame tussendoor. Je mag me altijd een berichtje op de site sturen of mailen (nino [ed] pu.nl) als je zoiets ziet, dan ga ik er gelijk achteraan. Heeeel soms hebben we nog een reclame die je ziet voordat de site opent (een zogenaamde ‘prestitial’), wij hebben intern afgesproken dat die altijd maar één keer per dag per bezoeker getoond mag worden en altijd relevante content moet hebben. Je zal dus nooit een verzekeringsreclame zien, het zal altijd game-relateerd zijn.

 

Films

Jullie gaven ook aan dat jullie graag meer content over films zouden zien op PU.nl. Ook in de reacties en in de bezoekerscijfers hebben we gezien dat jullie de film blogs van Wouter altijd heel erg waarderen. Ik mag er nog niets concreets over zeggen maar we hebben hier een geheim projectje lopen en daar gaan jullie heel binnenkort meer over horen. Nog heel even geduld…

Pom pom pommm

 

Retro, hardware, podcasts en de rest

Uit een hoop reacties bleek dat jullie graag meer retro en meer over PC games en hardware willen zien. Voor de retro-fanaten hebben we Teruggooi Dinsdag in het leven geroepen, waarvan gisteren de eerste editie online is gekomen. Deze rubriek gaat de PUmmunity Spreekt vervangen (die staat nu in het blad!) en gaat in ieder geval draaien zo lang Mijndert en Hobie hier zitten. De eerste reacties zijn super positief, dus ik ben nu al benieuwd waar mijn nieuwe koffiehalers volgende week mee op de proppen komen.

Hardware is een lastige, op Florian na hebben we niet veel die-hard Tweakers-lezende hardware fans op de redactie en ik vind niet dat je zoiets geforceerd moet doen. Het is super pijnlijk als een hardware bespreking gelijk in de comments onderuit gehaald wordt, dus ik moet een manier vinden om dit goed aan te pakken in tekstvorm. Tot die tijd hebben we de Hardwarehoek, die gelukkig ook erg werd gewaardeerd in de enquete. Hetzelfde geldt voor een podcast: ik zou het super graag doen, maar hiervoor moet ik eerst gaan bedenken hoe we dit fatsoenlijk kunnen aanpakken. Het zou namelijk zonde zijn om dit halfbakken te doen.

Als het goed is zijn nu 90% van alle op- en aanmerkingen behandeld, ik hoop dan ook van harte dat jullie je kunnen vinden in deze antwoorden. De andere 10% ging over slordigheid (spelfouten, dubbel nieuws, enzovoorts - dit hebben we intern al uitvoerig besproken) en andere zaken (Ward en Maarten komen niet terug, sorry, wij missen ze ook!). Als jullie nog vragen hebben hoor ik het graag, en schroom niet om me een privé berichtje te sturen, ik zit hier immers voor jullie!

En nogmaals mega hartelijk bedankt voor alle toffe reacties, al jullie feedback is van onschatbare waarde voor de toekomst van PU.nl!

REACTIES (135) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord