De Pokémon paradox 

De Pokémon paradox 2012-10-27T13:48:11

November 2001: Amerika rouwt nog om de 11 september aanslagen, Pim Fortuyn gaat zijn laatste levensmaanden in en Nintendo brengt Pokémon Crystal uit.

Jonge PeterKoelewijn: Joepiejee! Pokémon Crystal is uit bij de Intertoys! Laat ik op extreem nichterige wijze er naartoe huppelen en hem kopen net als alle voorgaande delen!

VVVVVRRRRRROOOOOOAOAOOAAOOAOOAAOOAOAOAOMAMMMOAOAMAM

Jonge PK: Heilige Linkin Park! Wat was dat?!

Huidige PeterKoelewijn: STOP! STOP IN DE NAAM VAN GAMING! Koop niet Pokémon Crystal of de gevolgen zijn niet te overzien!

Jonge PK: Wie ben jij?!

Huidige PK: Ik ben jou maar dan 23 jaar oud. Ik ben teruggereisd in de tijd om je ervan te weerhouden ooit nog geld uit te geven aan een Po—

JPK: JE BENT EEN TIJDREIZIGER?!

HPK: Uh… ja, dat zei ik net. Maar ik moet je waarschuwen voor—

JPK: Oh mijn God! Weet je niet hoe vet cool dat is jonguh! Vertel me alles over de toekomst!

HPK: Dat… lijkt me niet een heel erg goed plan. Bovendien weet ik niet hoe lang dit Libische plutonium meegaat dat ik absoluut niet gestolen heb en—

JPK: Maar ben ik in de toekomst en miljonair? En ben ik getrouwd met Lindsay Lohan?

HPK: Nee en Neeheehee, en voor dat laatste zal je heel erg dankbaar zijn. Maar we raken off track, ik--

JPK: Lame! Zeg alsjeblieft dat je een sportalmanak hebt meegenomen zodat ik een fortuin bij elkaar kan gokken!

HPK: ...

JPK: Oh nee hè, ik word echt de domste eikel ooit later.

HPK: Oké, je houdt je bek voor de rest van dit gesprek of ik timmer hem zo hard dicht dat ik zelf voor de rest van m’n leven met een scheve kaak rondloop. Dit gaat om meer dan alleen mijn persoonlijke geluk! Dit gaat om de welvarendheid van de gamesindustrie!

JPK: *Proest*

HPK: Zei je wat?

JPK: Nee, niks.

Dit zijn ze niet allemaal...

HPK: Mooi, want ik heb een boel te vertellen. Ik heb deze tijdreis gemaakt zodat je niet Pokémon Crystal koopt. Is het je niet opgevallen dat die game maar heel erg weinig verschilt van Silver en Gold?

JPK: Mag ik weer praten?

HPK: Je mag antwoorden.

JPK: Ja tuurlijk, maar ik noem mezelf niet voor niets een diehard Pokémon fan. Ik vond zelfs dat flipperspelletje leuk om te spelen. En ik weet zeker dat GameFreak bij de volgende games weer net zo’n grote stap zet als bij Silver en Gold.

HPK: Nee.

JPK: Wat nee?

HPK: Nee als in, not gonna happen. Weet je wat de grootste innovatie van de volgende Pokémon delen wordt? Een fucking modeshow.

trainersJPK: Ga weg!

HPK: En de generatie daarna heeft als grootste innovatie de terugkeer van de realtime clock feature.

JPK: Maar dat zit al in Gold en Silver! Waarom haalden ze het eruit?

HPK: Dat weet niemand! Enige dat ik weet is dat Nintendo met elke Pokémon generatie luier wordt, beginnend met Crystal. Weet je wat ze in de laatste delen hebben gestopt?

JPK: Ik ben te bang om het te vragen.

HPK: Twee nieuwe gymleaders, wat oude Pokémon en een of andere stomme minigame waarbij je filmpjes kan maken. Dat terwijl het RPG-genre zich genoeg ontwikkelt in het komende decennium. Je wordt nog steeds uitgelegd hoe je een Pokémon vangt alsof je de dorpsidioot bent.

JPK: Echt?

HPK: Ja, en de gevechten lopen te traag voor woorden en weet je dat zelfs nu nog ik eerst op ‘Fight’ moet drukken voordat ik m’n aanvallen mag kiezen? Ik zít in een fucking gevecht! M’n scherm is groot genoeg om alle functies te tonen hoor!

JPK: Oh man! Hoe kan ik dergelijk misbruik van een bloeiende fanbase ooit goedkeuren?

HPK: Door de games niet meer te kopen en te eisen dat Nintendo de serie blijft innoveren. Het kost ze ongetwijfeld veel meer geld, maar daar krijgen ze toch genoeg van zodra ze de Wii uitvinden.

JPK: De wat?

Legendary Pokémon

VVVVVRRRRRROOOOOOAOAOOAAOOAOOAAOOAOAOAOMAMMMOAOAMAM

JPK: Heilige Linkin Park!

HPK: Bij de gratie van Lady Gaga!

Toekomstige PeterKoelewijn: Great Scott, ik ben te laat! Of… te vroeg, dat haal ik altijd door elkaar.

JPK: Waarom zie ik eruit als de Kerstman?

HPK: Het had erger gekund, we hadden er uit kunnen zien als Doc Brown.

TPK: Je had nooit terug in de tijd moeten gaan om onze jongere zelf ervan te weerhouden Pokémon Crystal te kopen! Het tijd-ruimte continuümellepup is nu helemaal van slag. Recht is krom, boven is onder en de PlayStation Vita is een daverend succes!

HPK: Holy shit! Is het zo ernstig?

TPK: Reken maar! Jullie moeten nu meteen meekomen om deze paradox tegen te houden.

HPK: Wacht, maakt dat het niet juist erger?

JPK: Kickuh!

TPK: Oh ja, en Libië veegt Nederland van de kaart in december 2012 omdat we plutonium en een tijdreismachine van ze gestolen hebben. Ik ben eigenlijk vijand nummer 1 sindsdien.

JPK: De Inca’s hadden gelijk!

HPK: De Maya’s, dwaas!

TPK: Geen tijd voor ruzie! Snel, klim op m’n tijdreis Segway, we moeten gauw weg hier!

JPK: Maar Pokémon dan?

TPK: Pokémon? Waar wij heengaan hebben we geen Pokémon nodig!

VVVVVRRRRRROOOOOOAOAOOAAOOAOOAAOOAOAOAOMAMMMOAOAMAM

REACTIES (52) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord