De nieuwe Xbox 

De nieuwe Xbox 2013-05-11T16:35:37
Holy shit, nog maar 10 freakin nachtjes slapen! Ik heb het natuurlijk over de reveal van de next-gen Xbox en we zijn met z’n allen rete nieuwsgierig over wat Microsoft ons gaat laten zien. Het gaat de gamers omver blazen, ik voel het nu al!

Laat het geen geheim zijn dat ik meer een PlayStation dan een Xbox kind of guy ben. We weten al wat Sony gaat doen met de PlayStation 4 en ik moet zeggen dat ik tevreden was na de eerste reveal in februari. Ik zie potentie in de PS4 en de games en kan eigenlijk nu al niet meer wachten tot ik naar de winkels kan rennen.

Xbox

Maar toch word ik steeds nieuwsgieriger naar de nieuwe Xbox en dat komt vooral door de absolute stilte door Microsoft. Wat, eigenlijk is het op de Xbox 360 al een jaar veel te stil en dat zal alles te maken hebben met de next-gen plannen van Microsoft. Je ziet dat Sony nog steeds doorgaat met het uitbrengen van echte vette exclusives voor de PlayStation 3, maar daar kunnen we in het geval van de Xbox 360 niet echt over praten, toch? Als je puur kijkt naar de exclusives is het erg karig geweest de afgelopen tijd.

Dat klinkt heel kut, maar volgens mij is het juist ook een goed teken. Ik denk dat Microsoft een hoop games heeft doorgeschoven naar de launch van de next-gen Xbox, in plaats ze nog naar de Xbox 360 te brengen en dat zou weleens een modervette launch line-up kunnen betekenen voor de nieuwe console! Help het alvast hopen.

Xbox

Ook heb ik zo’n vermoeden dat Microsoft nog een flinke ‘trick up their sleave’ heeft klaarstaan voor de next-gen Xbox. Iets wat nog niet is uitgelekt en de hele gaming industrie ineens weer op scherp zet. Iets waar ook Sony van denkt, ‘Fock, hadden we dat niet zelf kunnen bedenken?’ Dat zou Illumiroom kunnen zijn, maar daar hebben we eigenlijk al de eerste beelden van gezien. En ja, ook Illumiroom vind ik tof, al is het alleen maar omdat ik dan eindelijk weer eens een reden heb om m’n HD beamer aan te zetten.

Je kunt natuurlijk onmogelijk voorspellen wat Microsoft heeft bedacht om de gamers omver te blazen, maar ik hoop echt op wat schokkends. Gewoon, iets wat we niet zagen aankomen. Exclusieve Oculus Rift (verwacht een dikke Feature morgen) support ofzo, of echte augmented reality, zoiets. Minder enthousiast word ik van het hele Kinect gebeuren, maar ik ga wel open minded de presentatie in. Verras me Microsoft!

Xbox cont

Het lijkt me niet meer dan logisch dat Microsoft gaat knallen met de nieuwe Xbox en ondanks dat ik benieuwd ben naar de functionaliteit van de next-gen Xbox hoop ik toch het meeste op stapels moddervette games. Daar gaat het uiteindelijk om, toch? Nog maar 10 nachtjes slapen.

Laterz,

Florian

REACTIES (80) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord