De glorieuze toekomst van het Marvel Cinematic Universe 

De glorieuze toekomst van het Marvel Cinematic Universe 2014-10-29T19:53:00

Kijk, ik had best over games willen schrijven, maar daar is de timing van deze blog niet echt ideaal voor. Want gisteren… Oh, jongens, GISTEREN! 28-10-2014 was een dag die de geekgeschiedenis in zal gaan als eentje van enorme spanning, gevolgd door meerdere erupties van pure geekblijdschap. Dat allemaal dankzij… het Marvel Event. Hierop kondigde de überbaas van het Marvel Cinematic Universe en misschien wel mijn grootste held op de aarde, Kevin Feige, de toekomst van de films uit de Marvel Studio aan. Tot en met 2019 welteverstaan!

Kom, we gaan eens even fucking happy worden en alle, gisteren aangekondige Marvel films een voor een bij langs, op chronologische volgorde. Daarbij geef ik even aan hoe gehyped ik voor elke titel ben, en waarom. Let wel, het kúnnen er nog meer worden, maar ik heb er redelijk vrede mee als het hier bij blijft.

Marvel Event 28-10-2014

6 mei, 2016:

Captain America: Civil War

Hypemeter:
8100 van de 9000
Why the hype:
Ik heb dit weekend Cap 2: The Winter Soldier voor een tweede keer bekeken, en bij Kaptein Iglo, wat is dat toch een stoere film! Cap 3 wordt gewoon door dezelfde regisseurs gedaan als die van The Winter Soldier zo’n daverend succes hebben gemaakt, Anthony en Joe Russo, dus dat is FUCKING GOED TEKEN nr.1. De tweede reden waarom ik hyped ben, is de verhaallijn waarop deze film gebaseerd is. Jawel, Civil War, een van de betere events in de Marvel comic-geschiedenis. Hierin wordt de superhelden-community verscheurd door de introductie van de Superhuman Registration Act, een door de overheid opgelegde wet die mensen met powers verplicht zich te registreren, compleet met hun geheime identiteit. Nou gaat Marvel niet precies de verhaallijn uit de comics volgen, en dat kunnen ze niet eens zonder de rechten op helden zoals Spider-Man, maar 1 ding is al zo goed als zeker: Iron Man komt tegenover Captain America te staan! De nobele inborst van Cap, versus de wat meer pragmatische Tony Stark, dat is een clash van characters waarvan de potentie me nu al slap in de knietjes maakt…

Iron Man vs Captain America

4 november, 2016:

Doctor Strange

Hypemeter:
7700 van de 9000
Why the Hype:
Guardians of the Galaxy heeft de grenzen van het Marvel universum ad infinitum verlegd door letterlijk het hele universum open te gooien. Doctor Strange gaat iets soortgelijks doen door het magische, het paranormale te introduceren. Stephen Strange (hopelijk gespeeld door Benedict Cumberbatch, hoewel dat nog niet bevestigd is) wordt in zijn origin story namelijk Sorcerer Supreme, Master of the Mystic Arts, waardoor elementen zoals demonen, tovenaars en parallelle dimensies oneindig veel mogelijkheden bieden. Misschien zelfs een tikje een horror-element, aangezien de regisseur van Sinister en The Exorcism of Emily Rose, Scott Derrickson, de regie op zich neemt.

Doctor Strange

5 mei, 2017:

Guardians of the Galaxy 2

Hypemeter:
7400 van de 9000
Why the Hype:
Guardians of the Galaxy behoort samen met The Avengers en Captain America: The Winter Soldier tot mijn top 3 favoriete Marvel Studios films, dus ook deel 2 moet haast wel weer knalhard genieten worden. Dezelfde regisseur en dezelfde cast staan bijna zo goed als zeker garant voor een heerlijke, humorvolle flick. Hopelijk wordt het een soort proloog op de Infinity War en het zou helemaal mooi zijn als Captain Marvel wordt geïntroduceerd in deze film, eventueel als post-credit sequence. Maar omdat er geen spannende ondertitel is, zoals bij Cap 3, en het niet nieuw is, zoals Doctor Strange of Black Panther, is m'n enthousiasme lichtelijk getemperd.

Guardians of the Galaxy 2

28 juli, 2018:

Thor: Ragnarok

Hypemeter:
6000 van de 9000
Why the Hype:
Okay, Ragnarok, oftewel het einde der tijden, is een veelbelovende ondertitel, het klinkt goed dat Thor (wat mij betreft een van de meest boeiende characters van Marvel) in deze film heruitgevonden zal worden en ja, het is leuk dat Tom Hiddleston zal terugkeren als Loki. Maar voorganger Thor: The Dark World vind ik de minst leuke film in het Marvel Cinematic Universe tot nu toe, dus ben ik getemperd enthousiast.

Thor: Ragnarok

3 november, 2017:

Black Panther

Hypemeter:
8000 van de 9000
Why the hype:
Tja, welke niet-mutanten (want de filmrechten op muties heeft Fox in handen) zijn er nog over in de werelden van Marvel? Black Panther natuurlijk! Niet alleen is T’Challa een van de belangrijkste Avengers, hij is ook nog eens een zeer interessant character vanwege zijn afkomst en achtergrond. Ik ben zwaar benieuwd hoe Marvel het technologisch vergevorderde land in Afrika waar Black Panther vandaan komt, Wakanda, gaat weergeven in deze film. Bovendien verheug ik me nu al op het Coming to America-achtige moment dat T’Challa aankomt in de States om zich bij de Avengers aan te sluiten. De acteur die Black Panther gaat spelen, Chuck Boseman, ken ik niet, maar de casting voor Marvel film is altijd niet minder dan spot on. Ik ga hem binnenkort in ieder geval tegenkomen in de serie Justified, ben benieuwd!

Black Panther film concept art

6 juli, 2018:

Captain Marvel

Hypemeter:
8900 van de 9000
Why the hype:
Captain Marvel is al in vele gedaantes gekomen, maar deze film zal draaien om niemand minder dan Carol Danvers, ooit bekend als Ms. Marvel… maar die naam is natuurlijk veel te jaren ’80, hoewel het font van deze film dat ook best wel is. Hoe dan ook, het is jammer dat Marvel later dan DC met een film komt waarin een vrouw de hoofdrol inneemt (Wonder Woman komt in 2017), want het zou verdomme eens tijd worden! Captain Marvel is een soort Superman wat betreft krachten en ze zal zeker kosmisch gaan, want haar powers komen ook uit de diepte van het heelal (Kree, anyone?). De combinatie van een überpowerful vrouw, nog drie keer indrukwekkender dan Gamora keer Sif, die avonturen in space meemaakt, zorgt ervoor dat mijn fantasie compleet op hol slaan. Wat een potentie en wat ben ik EXTREEM benieuwd wie gecast gaat worden voor de hoofdrol in deze film!

Captain Marvel

2 november, 2018:

Inhumans

Hypemeter:
??? van de 9000
Why the hype:
Ja, ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig tot niets weet van de Inhumans. Ik heb ze wel eens langs zien komen in comics, maar ik weet te weinig over hen om hyped te zijn. Ik ga eens goed in de comics duiken om mijn kennis en daarmee mijn hype te vergroten.

The Inhumans

Mei, 2018 en mei 2019:

The Avengers: Infinity War Part I en II

Hypemeter:
Over 9000!!!!!!!!!
Why the hype:
Ik heb nooit moeite gehad om dingen op te schrijven, maar woorden kunnen gewoonweg niet beschrijven hoe opgewonden ik ben over dit nieuws. Infinity War is het tweede, grote Marvel cross-over event die ik in m’n leven in z’n geheel gelezen heb, en het was gewoon fantastisch om te zien hoe alle superhelden waar ik van hield samenkwamen in een epische strijd. Infinity War is het evenement waar alle Marvel Studios films tot nu toe naar toe gebouwd hebben, want hierin zal big bad Thanos (bekend van het einde van The Avengers, maar ook in Guardians of the Galaxy is de man in al z’n paarse glorie te bewonderen) de beschikking krijgen over de infinity stones, waardoor hij de meest krachtige persoon in het universum wordt. Zo machtig, dat de vereende krachten van alle superhelden op de aarde en daarbuiten nodig zullen zijn om hem te verslaan. Dus eigenlijk ook Spider-Man, The X-Men en The Fantastic Four, maar het zal Marvel hoogstwaarschijnlijk niet lukken om al die rechten terug te veroveren voordat het filmen van Infinity War begint. Maar goed, zelfs zonder die characters zal dit een GOD van een filmreeks worden. We zijn niet waardig.

INFINITY WAR!!!!!!!!

Ik ga nu even huilen van geluk, tot ziens. Check ondertussen ff de scene uit Age of Ultron, de eerstvolgende Marvel film die we natuurlijk ook niet moeten vergeten!

REACTIES (54) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord