De dramatische launch van Warlords of Draenor 

De dramatische launch van Warlords of Draenor 2014-11-23T18:33:49

Ik heb al heel erg veel leuke dingen mogen doen voor PU.nl, en het tikken van de Review van World of Warcraft: Warlords of Draenor is daar zeker een van. Veel van jullie weten het inmiddels al wel, ik houd ontzettend veel van die game. En, zoals gebleken is, ook van de nieuwe expansie. Ik beloonde deze daarom met een fijne Gold Award. Ik zal mijn blog niet gebruiken om een samenvatting te geven van mijn Review, die lezen geïnteresseerden maar via deze link. Ik wil echter wel graag gebruik maken van de gelegenheid om iets dieper in te gaan op het drama dat de launch issues veroorzaakt hebben.

World of Warcraft: Warlords of Draenor

Zoals ik in mijn Review uitlegde, heb ik alle negatieve launchperikelen niet meegenomen in mijn score. Dat zou naar mijn idee een vertekend beeld geven van de expansie. Sowieso doet het wat mij betreft niks af aan de kwaliteit van Warlords of Draenor an sich, en daarbovenop merken mensen die de game nog moeten spelen er ongetwijfeld binnenkort helemaal niks meer van. Dat echter niet iedereen zo denkt, blijkt wel uit de user reviews die je bijvoorbeeld op Metacritic ziet. Ondertussen druppelen de positieve reviews binnen, maar alsnog zijn de negatieve varianten verreweg in de meerderheid. En dat zijn vaak niet zomaar lage cijfers, nee, dat zijn keiharde nullen…

Ook spuwden de ontevreden fans hun gal op de World of Warcraft-fora. Nu valt het me daar op dat mensen altijd iets aan te merken hebben. Blizzard doet in hun ogen nooit iets goed. Nu wil ik de ontwikkelaar absoluut niet verdedigen, want ook ik heb heel wat gezucht en gevloekt toen het me steeds niet lukte om in te loggen. Maar ik voelde dus niet de behoefte om Warlords of Draenor een nul te geven, of om de fora te gebruiken om mijn onvrede te uiten. Ik vraag me daarom af wat het verschil is tussen mij en deze andere mensen? Zou hun reactie voortkomen uit pure passie? Zijn ze zo tot in het diepst van hun ziel gekrenkt vanwege een game die niet doet wat zij willen? Mocht iemand dit lezen die het instorten van zijn of haar wereld via een review of een forumpost heeft gedeeld dan hoop ik dat deze persoon me in de comments antwoord wil geven op de waaromvraag hiervan, want ik snap het oprecht niet. 

World of Warcraft: Warlords of Draenor

Tot iemand zich aandient, moet ik echter zelf op zoek naar antwoorden. Zou het iets te maken hebben met de twee kampen in World of Warcraft? In de comments onder mijn Review is het vrij goed zichtbaar. Aan de ene kant zijn er mensen die alles na de oorspronkelijke (Vanilla) game vinden zuigen, en je hebt mensen die dat niet vinden. Maakt het feit dat je fan van de oude stempel bent dat je sowieso geen goed woord overhebt over alles dat daarna is gekomen? Of maakt het feit dat Warlords of Draenor je natte droom was dat je de gedachte aan nog langer wachten simpelweg niet kon verdragen?

Tot die ene persoon zich aandient in de comments blijft het bij speculeren. Maar goed, ik heb natuurlijk ook een eigen mening. Want nee, ik kan me niet voorstellen dat jouw passie voor World of Warcraft groter is dan de mijne. Het zou daarom natuurlijk ook zomaar kunnen dat sommige mensen nu eenmaal heel erg graag hun hart luchten en dat het meer met passie voor drama te maken heeft dan met echte passie voor de game... Wie het weet, mag het zeggen.

REACTIES (55) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord