Cruisen met Forza: Horizon DLC 

Cruisen met Forza: Horizon DLC 2013-02-24T14:06:34

Je kunt mij onder de categorie zeikerds scharen. Ik heb het altijd koud, ben vaak moe en vind op zulke momenten alles kut. Je snapt dat ik dankzij de vallende sneeuw vandaag genoeg te zeuren heb. Hoe anders was dat toen ik Forza: Horizon speelde en eigenlijk in de waan was dat de zomer nooit op zou houden! Een groot feestje, zo hebben we de game al vaker genoemd, maar is het een feestje dat ik opnieuw wil beleven nu Turn10 meerdere auto’s als DLC beschikbaar heeft gesteld?

Het was in ieder geval een poging waard. Ward kon mijn chaggerijnige gedrag namelijk niet langer uitstaan en wilde dat ik eens wat positiever naar het leven ging kijken: “Cruise eens lekker met wat nieuwe waggies joh! Vind je dope!” Eigenlijk heeft die beste gozer ook gewoon gelijk, maar ik had één groot probleem met Forza Horizon. Het moment dat ik de beste racer versloeg en dus niet meer in rang kon stijgen verloor ik interesse. Alles was opeens heel saai, want het doel was al bereikt.

Ligt het aan de game? Of ligt het aan ons gamers? Ik herinner me wel meer gelegenheden waar ik na het uitspelen van het verhaal de interesse verloor. De Februari Car Pack DLC van Forza Horizon verandert daar helaas weinig aan. Wie het koopt krijgt zes nieuwe wagens (Lijst vind je hier) en aangezien daar een spiksplinternieuwe Subaru bij zit maakte ik in eerste instantie een klein sprongetje! Helaas is de Subaru slechts een schim van de andere rally-wagens in de game en voelt het beestje enorm log aan. Ik kan minder met mijn kont door de bochten, terwijl dat juist zo kenmerkend is voor het Japanse merk.

Ook de andere auto’s konden me maar weinig bekoren. De helft van de auto’s is niet bedoeld als nieuw racemonster, maar een toevoeging aan je stilstaande auto’s in de garage. Neem nou die stationwagen uit de trailer, zit je daar echt op te wachten? Het zijn mooie klassieke auto's die je kunt vergelijken met een Bar Find. Je kent het wel, auto’s die je wel koopt maar waar je vervolgens nooit in rijdt! Daarmee is eigenlijk alles gezegd. Ik heb voor een redelijk prijsje wat nieuwe bolides op mijn naam staan, alleen zullen ze bijna geen asfalt gaan zien en dat is zonde. We hadden namelijk wel weer zin in een feestje!

Nieuwe Subaru

Werkt DLC eigenlijk wel voor racegames? Als ze nieuwe banen toevoegen vermoed ik dat het weer leuk wordt, maar enkel nieuwe voertuigen laat ik voortaan aan mij voorbijgaan. Misschien is het handig om dergelijke DLC meteen bij release uit te brengen. Toen had ik namelijk nog interesse in Forza: Horizon, maar op het moment zit mijn motor zonder een druppel benzine.. Misschien moet ik maar even tanken met een titel als Need for Speed: Most Wanted!

Hoe vaak schaf jij DLC aan bij dit soort race-games? Wat vind je dan vooral belangrijk? Laten we er een mooie zondagse discussie van maken!

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord