Cosplay, Smash Bros en Japan op Abunai 

Cosplay, Smash Bros en Japan op Abunai 2014-09-01T13:14:40

Het was weer zover! Nadat ik vorig jaar heb geschitterd door afwezigheid, ben ik afgelopen weekend weer naar een animeconventie geweest. Abunai is het jaarlijks terugkerend fenomeen dat wordt gehouden in het Koningshof hotel te Veldhoven. Het hotel wordt een keer per jaar omgetoverd tot een waar paradijs voor zowel de gemiddelde, als de militante Japanofiel en toevallig heb ik al een decennium een abonnement op ‘big eyes and small girls kawaii desu weekly’. Het enige verschil tussen voorgaande keren dat ik aanwezig was, was mijn persstatus en daarmee bijzonder veel lak aan rijen.

Abunai 2014

De festiviteiten vingen vrijdag al aan en duurden tot zondag, maar ik had besloten de zaterdag mee te pikken. Dat is tevens de drukste en leukste dag, dus dat was wel even relaxed. Bij binnenkomst werd ik met open armen ontvangen door mijn Abunai-vrienden (dat zijn vrienden die je in principe alleen ziet op cons en de rest van het jaar zoveel mogelijk probeert te negeren, want het zijn echt nerds). Ze hadden de blijde boodschap dat ze me vast hadden ingeschreven voor het Smash Bros Brawl toernooi. Deze mededeling zorgde meteen voor klamme handjes, want de laatste keer dat ik die game heb aangeraakt, ging het niet bijzonder goed.

Het Smash Bros toernooi was slechts een van de vele toernooien die georganiseerd werden in de gameroom. Ook andere populaire fighters als Tekken en natuurlijk Naruto Shippuden: Ninja Storm met extra lange subtitel werden hardcore gespeeld. De gameroom was dit jaar ook weer goed gevuld met virtueel vermaak. Van Mario Kart 64 tot Mario Kart 8 en Donkey Konga tot de wat obscuurdere Japanse bullet hell games waarvan ik de naam niet uit kan spreken. Dat de gameroom altijd open is, zorgt ervoor dat je je echt nooit hoeft te vervelen daar. Niet dat je daar de kans voor krijgt, want er zijn tientallen workshops te volgen waar je leert hoe je sushi moet maken of waar je wat kennis toegediend krijgt over de Japanse cultuur. The more you know!

De vele hoogtepunten van Abunai liggen meestal verscholen tussen de ontmoetingen met cosplayers die verdomd veel tijd, geld en moeite hebben gestoken in hun outfits. Het is altijd cool om de halve Mortal Kombat cast tegen het lijf te lopen, of een gastje van twaalf die gecosplayd is als Eevee omdat hij dat nou eenmaal tof vindt. Want dat is waar Abunai om draait: doen wat je tof vindt. Het is je goed recht om je in een My Little Pony outfit te hijsen, maar hou er dan wel rekening mee dat deze zogenaamde ‘Furries’ zelfs in de anime community een beetje als raar gezien worden.

Abunai 2014

Liefde naar deze Chicks with Controlsticks

Als eerste afsluiter van de zaterdag was het fissa! Deshima Sounds blies de hele con weg met muziek die normaal in Guantanamo Bay wordt gebruikt als martelmethode, maar na een dag Abunai is het een ideaal excuus om als een dronken malloot te bewegen op muziek met Japanse- en game-invloeden. Dat je het daar verdomd warm van krijgt, is alleen maar een goed excuus om de volgende keer een Kill la Kill cosplay te fiksen.

Het was weer een waar spektakel afgelopen weekend en ik heb wel een aantal foto’s (en een telefoonnummer van een schoonheid met tijdelijk rood, groen of blauw haar, whut whuuuut!) die dat kunnen bevestigen. Het is zelfs een aantal keer (lees: twee keer) dat ik daadwerkelijk herkend werd als de PU.nl celeb die ik ben en dat is een persoonlijke winst. Dat compenseert dan een beetje het feit dat ik er in de tweede ronde van het Smash Bros toernooi uitgeknikkerd werd door een bijzonder goede Ganondorf. Volgend jaar toch maar even iets meer oefenen...

Dan nog een paar foto's als afsluiter. Sorry voor de kwaliteit, maar ik hoop dat ik beter kan schrijven dan kan fotograferen.

Abunai 2014

Abunai 2014

Abunai 2014

Abunai 2014

Abunai 2014

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord