Blizzard en ik 

Blizzard en ik 2013-12-18T14:13:09

Mijn haat-liefdeverhouding is met geen enkele andere spelletjesmaker zo diepgeworteld als met Blizzard. Dit komt vooral door World of Warcraft. Na 6 jaar spelen, durf ik geen eens meer een /played in te typen uit angst voor een dramatische realitycheck (no-lifer much?). En zoals dat gaat met spellen die je loved to hate, heb ik heel wat te zeiken over de game. Misschien komen m’n frustraties jullie bekend voor, of misschien spelen jullie helemaal geen MMO’s (goed voor jullie!), of misschien vinden jullie dat ik niet zo moet zeiken. Allemaal goed en wel, maar ik heb van Jan Mulder begrepen dat je hart luchten en je ergernissen spuien goed voor een mens is. En wie ben ik om zijn advies te negeren?  

Trade     Misclick

 

Haat nummer 1

PvP is lange tijd mijn lust en mijn leven geweest. Met mijn combat rogue sapte ik er vrolijk op los. En als ik op mijn resto druid was, ging er nooit iemand dood. Maar PvP'en doe je niet alleen. Althans naar mijn idee zou het toch echt een teamaangelegenheid moeten zijn. Daarom vraag ik me af waarom mensen het zo lastig vinden om echt samen te werken. Hoeveel mensen blijven midfield hangen om zelf killing blows te scoren, terwijl de flag carrier geen ondersteuning krijgt? Of neem het algehele gebrek aan defense. Dat is ook eerbaar werk mensen! Want weet je wanneer je pas echt weinig honor verdiend? Wanneer je verliest. En het allerallerallerergste: waarom zit er altijd een Bob in mijn team die de IB graveyard in Alterac Valley captured? Insta-verlies.

/raid ------------

/raid |..|...........

/raid | ..\.O ......  This is Bob

/raid | .. /|\ ......  Bob took IB Graveyard

/raid | ..../\ ......  Don't be like Bob

/raid |..............

/raid |\.............   

 

Haat nummer 2

Ik doe nooit, maar dan ook echt never nooit geen PvE op mijn resto druid. Ik zal jullie vertellen waarom. DPS pullen altijd, maar dan ook echt altijd, aggro van de mobs waar de tank niet mee bezig is. DPS staan altijd, maar dan ook echt altijd, waar ze niet moeten staan. Vuur is slecht, oké? Het feit dat tanks veel minder lang hoeven te queueueuen, geeft ze blijkbaar het gevoel zich als lompe zakken te mogen gedragen. Zo wordt er bijna nooit op de mana van de healer gelet en zijn ze, op z’n zachtst gezegd, lichtelijk beledigd wanneer er dan logischerwijs een wipe volgt. Ondankbaar werk dat healen.

Warlords of Draenor

 

Haat nummer 3

En mijn derde frustratie: waarom buffen ze altijd de chars die ik niet speel (mages, mages en moar mages)? Uit pure nood heb ik zelf dan ook maar een mage aangemaakt, maar sorry.. Een rotatie met twee knoppen? Gaap, nee dank je. 

Haat nummer 4

Ten slotte: punt 4. Ik zweer je dat er stiekem GM’s zitten te klooien met drop rates. De Baron’s Mount in Strat hoort een droprate van iets minder dan 1% te hebben. En nou snap ik ook wel dat die droprate dus elke keer dat je naar binnengaat weer 1% is, en het dus niet zo is dat je ‘m na 100 keer automatisch wel eens zal hebben. Maar wanneer je die shit al 838927 keer hebt gefarmed en je ‘m nog steeds niet hebt.. Dan verdenk ik een Blizz medewerker met een ontzettend sadistisch gevoel voor humor.

Dat lucht op zeg! HEERLIJK! Maar oké, dat was het wat betreft mijn haat jegens Blizzard. Nu over tot iets veel mooiers: mijn liefde voor de ontwikkelaar. Momenteel is de Hearthstone bèta invite, die ik een aantal weken geleden heb ontvangen, daar de grote oorzaak van.

Hearthstone

 

Love is in the air: Hearthstone

Ik beken: ik heb een nieuwe verslaving gevonden. Het is retenspannend om het tegen een andere player op te nemen in Hearthstone. Vooral wanneer je een paar briljante kaarten in je hand hebt, maar daarentegen ook nog maar 5 health hebt.. En het NIET jouw beurt is. Zo'n spanning! Maar wat Hearthstone nou echt leuk maakt, is het wachten op een zet van je tegenstander (die altijd vijf uur de tijd nemen om één miezerige kaart te spelen), want tromgeroffel: het spelbord is interactief! Kijk, je kunt echt kanonskogels naar die katapult slepen, HAPPY! Kijk, dat bord van de inn laat na een paar keer klikken los, JOY! Kijk, die ogen van dat standbeeld lichten op, FUN! 

Interactief bord

Kortom: ik zit er dus bij als een blij ei sinds ik die bèta invite een aantal weken geleden heb ontvangen. Lekker mijn priest deck uitbreiden (ik ben Alie en ik houd van healen). En lekker, mages die eindelijk eens niet overpowered zijn, HA! Misschien loop ik volgend jaar ook wel te QQ’en over Hearthstone, maar voor nu ben ik de moeilijkste niet. Ik word al blij van het lekker klikken op het spelbord, WEEEEE!

Kijk 'm lekker klikken.

REACTIES (65) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord