Bedankt Nintendo 

Bedankt Nintendo 2015-12-17T15:35:01

2015 was niet echt het beste jaar voor Nintendo. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik heb me bijzonder goed vermaakt met de Majora’s Mask remake, Yoshi's Wooly World en Splatoon, maar het was niet precies waar ik op hoopte. Zo liet Nintendo Zelda voor de Wii U even voor wat het was in 2015 en dat vond ik wel even goed kut. Ook het feit dat Fire Emblem Fates pas in 2016 naar het Westen komt, was even slikken. Vooral omdat Japanners beide versies ondertussen al drie keer geklaard hebben. Nou ja, er zullen we goede redenen voor zijn. Toch wil ik Nintendo graag bedanken.

Nintendo zorgt namelijk nog steeds voor magie. Niet echt voor mij alleen, maar voor mij en mijn vrienden samen. Op de een of andere manier weet Nintendo altijd die multiplayer magie te pakken. Easy to play, hard to master is hun motto als het bijvoorbeeld aankomt op Mario Kart en Smash Bros. Want elke keer als we iets gaan doen met een groep vrienden, die niet per se die hard gamers zijn, barsten ze in luid gejuich uit als ik zeg dat ik mijn Wii U meeneem. Mario Kart is de grootste factor voor deze overdreven reactie, maar ook Smash Bros wordt met veel plezier gespeeld.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik het zelf iets minder leuk vind om mee te spelen met die beginners. En dat zeg ik niet om mezelf een schouderklopje te geven, maar ik denk dat velen het met me eens zijn als ik zeg dat het minder leuk is om te spelen met mensen wiens skill level veel lager is. Je hoeft niet echt je best te doen en de winst stelt minder voor. Toch doet me dat niet heel veel omdat het mega is om te zien hoe Nintendo mensen weten te verbroederen, maar dan met heel veel gescheld.

Dit weekend staat er een vriendenweekend op de planning en als ik goed heb geteld, hebben we straks zeven Wii motes en drie classic controllers om aan de slag te gaan. Waarschijnlijk moeten we het wel doen met drie halfvolle AA batterijen, want ik ken mijn vrienden al langer dan vandaag. Wederom wordt het Mario Kart, Mario Party en Super Smash Bros, en het mooie is dat Nintendo eindelijk wat DLC uit heeft gegeven. Mario Kart en Smash Bros hebben bijna twee keer zoveel content en dat maakt het toch net allemaal wat toffer. Vooral voor mij, want die oude circuits kan ik zo’n beetje blind rijden.

Mario Kart 8

Hoewel mijn PlayStation 4 veel meer uur heeft gedraaid dan mijn Wii U, ben ik nog steeds erg blij met het apparaat van Nintendo. Dat zeg ik ook met Xenoblade Chronicles X in mijn achterhoofd, waar ik sinds drie dagen volledig aan verslingerd ben. Maar die multiplayer games joh, die zijn zo tijdloos dat ik dit soort blogjes eigenlijk elke week wel kan schrijven. Dus vandaar; Nintendo, bedankt!

REACTIES (60) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord