Assassin's Creed III? Foutje, bedankt! 

Assassin's Creed III? Foutje, bedankt! 2012-12-17T15:33:31

Alle najaarstoppers liggen inmiddels op een rijtje. Ik ben een gelukkig man, want het merendeel van deze topgames heb ik door kunnen spelen. Een prestatie die niet ieder jaar gehaald wordt kan ik je vertellen. Eén van de titels die ik op dag van release en dus voor de volle mep in huis haalde was Assassin’s Creed III. Absoluut geen slechte game, maar man, o man wat had ik naderhand een zure smaak in mijn mond. Alsof je voorganger op de WC net de hele plee glimmend mokkabruin heeft weten te krijgen en jij daarna kokhalzend binnenstapt. Nee, neem dan Forza Horizon. Die game brengt een compleet feest in je woonkamer! Moeten we nu dus zelfs oppassen met het aanschaffen van AAA-titels?

Jawel, dat lazen jullie helemaal goed. Forza Horizon is als je het mij vraagt veel beter dan een game als Assassin’s Creed III. Pas een paar dagen voor de release wist ik zeker dat ik het laatste deel van de trilogie zou aanschaffen. We hadden inmiddels al zoveel epische dingen voorbij zien komen in de trailers, hoe kon dit nou fout gaan? Ik had beter moeten weten, want het verhaal van de trilogie is naar mijn mening altijd al wat zwak geweest..

Maar de manier waarop Ubisoft besluit haar trilogie af te sluiten, toch enigzins met een open einde, is volstrekt belachelijk. Natuurlijk moet er een deur openstaan voor Assassin’s Creed 4, maar na het uitspelen van deze game voelde ik me echt gebruikt. Het was alsof ik vijf games voor jan lul heb uitgespeeld. Ik was onvoldaan en wilde de game het liefst zo snel mogelijk uit mijn zicht. Het verhaal was alles behalve over, terwijl ik ACIII kocht om het af te sluiten. We worden gewoon aan het lijntje gehouden door die gasten.

Assassin's Creed, we don't need!

Er zijn meer redenen om teleurgesteld te zijn. De steden Boston en New York leefden amper en bleken bovendien niet uitermate geschikt voor het freerunning, Connor is maar een zwak hoofdpersoon en dan die intro van VIER UUR LANG! Gekkenwerk! Assassin’s Creed III was helemaal geen slechte game, begrijp me niet verkeerd. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat als je maar één game per seizoen kunt kopen, je niet helemaal tevreden was met de keuze Assassin’s Creed III dit najaar. Compleet tegen de verwachtingen in..

Om deze zure smaak weg te spoelen begon ik vorige week aan de titel Forza Horizon. Een race-game, dus ik snap heel goed dat deze titel niet voor iedereen even leuk zal zijn. De review van Ward was echter spot-on; de game is één groot feestje en de sfeer die ontwikkelaar Playground (onder toezicht van Turn 10) weet neer te zetten is uniek voor een game van dit genre! Het hoort immers alleen maar om de auto’s te gaan nietwaar? Inmiddels heb ik de game bijna uitgespeeld en dat vind ik oprecht jammer. Samen met vrienden ben ik namelijk al een week opgeslokt door Horizon en voor het eerst sinds lange tijd wil ik weer voor de 1000/1000 achievementpunten gaan! Als ik in mijn auto cruise en een nummer uit de soundtrack op de radio hoor krijg ik gelijk weer zin om het spel op te starten. Dit is voor mij een absolute topgame!

Compleet verrast dus, dat ik na vijftien uur spelen nog lang niet klaar ben met Forza Horizon. Compleet verrast dat ik veel sneller genoeg had van AAA-titel Assassin’s Creed III! Mensen maken fouten. Zo zag ik onder de review van Far Cry 3 op IGN dat een bezoeker Medal of Honor: Warfighter had gepreorderd, in plaats van een vette titel als Far Cry 3. Hij had daar nu uiteraard enorm veel spijt van! Mij overkwam dit dus in het geval van Assassin’s Creed III, maar hebben jullie dit jaar nog miskopen gedaan waar jullie nu enorm spijt van hebben? Spui het in de comments!

REACTIES (127) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord