Alleen kijken 

Alleen kijken 2012-09-17T12:57:12
Zoals mijn beroep mij oplegt ben ik dagelijks zo’n zes tot tien uur bezig met gamen, apps en het schrijven/vertalen van teksten over dergelijke interactieve zaken. Dus hopelijk vergeef je het mij als ik het in dit blog eens over iets anders wil hebben, over wat plattere zaken, zoals non-interactief beeldvermaak. Van die bewegende beelden waarin je zelf geen enkele rol speelt. Kan ook best leuk zijn.

We hebben in Assen sinds kort eindelijk weer een beetje een coole bioscoop, waardoor ik de afgelopen maanden vaker dan gebruikelijk nieuwe films zag. Er zat mooi spul tussen hoor, zoals Chronicle (stel dat jij en je melige vrienden opeens superkrachten krijgen, dikke lol natuurlijk), The Hunger Games (uitverkoren kinderen moeten elkaar afmaken om te overleven) en The Avengers (de Vergelders zijn al heel lang mijn favoriete superheldengroep, dus was dit pletspektakel een soort kinderdroom die werkelijkheid werd). Verreweg de beste film die ik de afgelopen maanden zag stamt echter uit 2011 en heet The Intouchables. Schrik niet, het is een Franse film zonder superhelden, maar met een gehandicapte in de hoofdrol. En toch zeer de moeite waard.

Het gebeurt niet vaak, maar is mooi om af en toe eens verrast te worden door iets wat me werkelijk raakt of intens boeit. Wat games betreft had ik dat laatst nog met Fez. Maar ik wilde het niet over games hebben, dus laat ik als voorbeeld een tv-serie noemen.

Vorig jaar keek ik de eerste drie afleveringen van de fantasy tv-serie Game of Thrones, en toen besefte ik: dit is nu eindelijk een serie waarvan ik geen deel wil missen. Omdat ik niet van dat wekelijkse wachten houd, heb ik sindsdien niets meer gekeken en alles opgespaard, totdat ik het vorige week niet meer volhield en elke avond twee of drie afleveringen achter elkaar verslond. Ik ben nu dus weer helemaal bij en weet eigenlijk  niet zo goed wat ik verder moet: weer opsparen of er toch maar een wekelijkse gewoonte van maken. Hoe dan ook, ik voel me inmiddels wel een beetje een fan van de serie. Dat gaat zelfs zover dat ik de bijbehorende apps heb gedownload en op de E3 de Game of Thrones-games eens wat nader wil bekijken.

En ja, ik ga op de E3 ook zeker (als hij er is) de nieuwe Avengers-game van Ubisoft even proberen (al is de kans op een waardeloos zwiepfestijn aanzienlijk) en heb de coole Hunger Games: Girl on Fire-app (in de trant van Canabalt, van dezelfde maker) natuurlijk al op mijn iPad staan. Het zou me ook niets verbazen als op de E3 een échte consolegame voor The Hunger Games wordt aangekondigd. Het universum is er interessant genoeg voor, terwijl de mix van stealth, traps en actie…

O shit, nu gaat het weer over games.

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord