Alie zoekt hulp 

Alie zoekt hulp 2015-03-07T16:01:39

Ik zeg het wel vaker, maar werken bij Power Unlimited is een feest. Hoeveel mensen hebben de mazzel van hun hobby hun werk te kunnen maken? Ik ken ze in ieder geval weinig. Maar goed, helaas is het ook voor deze mazzelaar niet altijd feest en moeten er ook wel eens minder leuke dingen gedaan worden…

Zoals jullie een poosje geleden al konden lezen bij onze Bas gaan sommige PU-redacteuren nog lekker naar school of voeren we, zoals jullie bij onze Jokko konden lezen, wat werkzaamheden uit voor andere partijen. Ook ik hoor bij die laatste groep, al heb ik op dit moment helaas niet de luxe om daarbij erg kieskeurig te zijn. Zodoende schrijf ik bijvoorbeeld leuke dingen over de beste deals bij bepaalde winkels… “Sale! Bespaar snel en pak die 70% korting!”

Ouderen en techniek <3

Alhoewel niet alles even interessant is, kun je als freelancer wel een heleboel verschillende dingen doen. En dat is precies de reden waarom ik voor dit bestaan heb gekozen. Het ene moment schrijf ik een Feature over gamedrankspelletjes en het volgende moment graaf ik in mijn geheugen naar de overblijfselen van een zesjarige studie psychologie. Voor een bedrijf in de telecomsector onderzoek ik namelijk vraagstukken, waarbij techniek en psychologie elkaar ontmoeten. Ondertussen heb ik al gekeken naar onderwerpen als privacy, duurzaamheid en huisautomatisering. De psychologische invalshoek betreft dan vaak de mening van een bepaalde doelgroep over deze onderwerpen. Denk hierbij aan de mening van ouderen over elektronische hulpmiddelen, zoals sensoren die in de gaten houden of zij gevallen zijn, en of deze gebruikers zich hierbij ook zorgen maken over hun privacy.

Oké, ik geef toe, als ik het zo probeer uit te leggen, klinkt het niet erg spannend… En dat is precies het hele probleem! Lieve lezers, ik heb jullie nodig. Om mijn tekst op te leuken, heb ik sprekenede voorbeelden nodig. In dit geval voorbeelden van de omgang van ouderen met techniek. Om jullie op weg te helpen, noem ik mijn lieve opa. Mijn opa luistert dolgraag naar muziek. En aangezien het merendeel van zijn reusachtige muziekcollectie uit cassettebandjes bestaat, kun je hem uittekenen bij zijn radio of met zijn walkman op zijn hoofd. En zoals alle meerderjarigen weten, werken walkmans op batterijen… Batterijen die heel snel opgaan als je vergeet de walkman volledig uit te zetten. Zodoende is het inmiddels vaste prik: minstens eens per week komt mijn opa langs omdat zijn walkman ‘het niet meer doet’. Voor de vorm pruts ik er wat mee om en stop er dan snel twee nieuwe batterijen. Opa weer blij, ik blij.

Ook kan ik nog wel een leuk verhaal tikken over mijn moeder die niet kan wennen aan haar smartphone. Zodoende heb ik al een hele collectie foto’s van het plafond en haar voorhoofd via Whatsapp ontvangen, terwijl ze eigenlijk alleen maar iets probeert te typen… Verdere details kan ik helaas niet geven, want zij leest mijn stukjes op PU.nl altijd trouw. Hoi mam!

Ouderen en techniek <3

Maar goed, hierbij nogmaals mijn oproep: ik ben op zoek naar voorbeelden van de omgang van ietwat oudere personen (denk 60-plus) met techniek. En dat hoeft niet alleen over hun gepruts te gaan trouwens! Misschien hebben jullie wel een oma die regelmatig haar PS4 opstart om GTA V te checken. Ook dat soort voorbeelden is meer dan welkom. Ik hoop dat jullie me willen helpen, zodat ik mijn tweede leuke opdrachtgever ook gewoon kan behouden. Alvast bedankt! <3

REACTIES (64) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord