Alie in Zuid Korea 

Alie in Zuid Korea 2015-11-14T16:49:02

Ik heb zojuist met mijn reisgenoten een tour gekregen door het hoofdkantoor van NCSOFT in Seoul. Sowieso is het natuurlijk al heel uniek om überhaupt in Korea te zijn, maar daarnaast waren wij de eerste Westerse journalisten die een uitgebreid kijkje mochten nemen op het HQ van de uitgever.

Aliein Korea

Het 2 jaar oude gebouw van NCSOFT is van alle gemakken voorzien en ligt midden in het Koreaanse equivalent van Silicon Valley. En als je dacht zaken als een sauna, bibliotheek, huisarts, fitnesszaal alleen bij Google te vinden waren, weet je vanaf nu wel beter... Tussen de middag spelen mensen een potje pingpongen in het auditorium dat in de weekenden overigens dient als trouwzaal, maken ze een praatje in de binnentuin of werken ze snel hun noodles naar binnen. Wat echter vooral opviel, was de absolute rust en toewijding waarmee de mensen bij de uitgever werken aan hun volgende game, Blade & Soul.

Ik ben namelijk niet zomaar naar Korea gestuurd; ik ben hier om nader kennis te maken met Blade & Soul, de nieuwste MMORPG van NCSOFT. In de komende periode zullen jullie zeker nog een aantal artikelen over deze game voorbij zie komen op onze glorieuze website en in ons geniale blad.

Alie in Korea

Ik was nog niet eerder in Azië geweest en wist zodoende niet zo heel goed hoe groot de cultuurshock zou zijn... Maar eerlijk gezegd, valt het me tot dusver best mee. Natuurlijk is het vrij ongewoon om mensen met mondkapjes in het straatbeeld te zien, geen woord te verstaan van wat iedereen zegt, of de persoon naast je in het vliegtuig meteen zijn sneakers te zien verruilen vooreen soort stoffen badslippers... Maar verder zijn de verschillen veel minder groot dan verwacht. Aangezien ik voorlopig echter nog niet naar huis ga, wil ik echter het zekere voor het onzekere nemen en heb ik een paar typische sokken gekocht.

De overgebleven dagen dat ik hier ben, staan in het teken van G-Star. En daar waar ik in eerste instantie moest denken aan een jeansmerk betreft het hier een beurs / eSportstoernooi. Aangezien G-Star echter helemaal aan de andere kant van het land plaatsvindt, moet ik morgen eerst nog 3 uur treinen. Dat vind ik echter helemaal niet erg! Lekker een beetje door het raampje naar buiten staren om te kijken hoe Korea er buiten Seoul uitziet, en uiteraard een beetje werken om mijn deadline bij Ed te halen..

Alie in Korea

Blade & Soul is hier in Korea al een paar jaar uit en het PvP-element van de game leent zich erg goed om competitief gespeeld te worden. Dat heb ik niet alleen van horen zeggen, maar dat heb ik vandaag zelf eveneens al even ervaren in de 1v1-gevechten in de MMORPG. Het is snel, dynamisch en ziet er spectaculair uit.

Verder ga ik tijdens het laatste stukje van mijn trip kennis maken met een andere game waar men bij NCSOFT op dit moment aan werkt, namelijk: Master X Master (MXM in het kort). Het schijnt een soort fighter te zijn, waarvan ik echter ook nog amper iets weet. Het zag er echter lang niet zo obscuur uit als veel andere Koreaanse games die ik verwacht te spotten tijdens G-Star.

Alie in Korea

Ik kijk er nu al ontzettend naar uit om jullie uitgebreid verslag te doen van alles wat ik al meegemaakt heb, en nog ga beleven. Voor nu duik ik echter snel mijn heerlijke bedje in mijn heerlijke 12-sterren kamer in. Jaloers zijn mag. Lekker koesen!

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord