Actiehelden unite! 

Actiehelden unite! 2012-09-17T12:57:21
Actiefilms, die vond ik vooral vet als klein knaapje. Tijdens mijn basisschooltijd was elke held die bekbeukers uitdeelde fucking bruut. Laat we het dan ook net over eind jaren tachtig, eind jaren negentig hebben. De jaren dat Rambo een derde film kreeg, Chuck Norris terroristen te grazen nam in Delta Force, Schwarzenegger belachelijk lomp te werk ging in Raw Deal en Commando, Jean Claude van Damme de Kickboxer uithing en Bruce Willis niet kapot te krijgen was in Die Hard.

Laten we ook Dolph Lundgren niet vergeten als badass in de Rocky serie of als Marvel's The Punisher.

Yups, dat waren we nog eens tijden. Nu boeien actiefilms puur sang zoals die van vroeger me al een tijdje vrij weinig meer. Alleen als de film echt strak geschoten actiescenes in een lekker tempo laat zien, ben ik wel te porren. Verder kan alleen nostalgie mij nog richting de actiefilm (van vroegah) krijgen. The Expendables vond ik daarom vrij fantastisch. Stallone, Lungren en meer moderne actieheld Statham, allemaal in één film! Alleen daarom al fantastisch, vijfduizend ontploffingen plus de verwachte lompe vecht en schietscenes maken deze film topvermaak. Vooral als je uit hetzelfde tijdperk als ik kom, zonder nostalgie mis je toch teveel vrees ik. Het enige wat nog vetter zou zijn, is als echt alle lompe jeugdhelden, zoals benoemd in de eerste alinea, in één film zouden schitteren. Oh wacht... HOLY SHIT GEK..., dat is waar ook! The Expendables 2 is onderweg en hier is de nieuwe trailer! Alleen nog te checken via een link helaas..

Fuck, wie had dat ooit gedacht? Schwarzenegger, Chuck Norris, Van Damme, Stallone, Willis en Lundgren, allemaal in dezelfde film! Respect voor Stallone dat hij de bende, ondertussen half bejaarde, vroegere actiehelden bijeen krijgt, tot twee keer aan toe. Ik heb nu al zin in augustus, wanneer de film uitkomt. Dat wordt een willekeurige bioscoop binnenvallen met vrienden en bij elke ontploffing lomp meeschreeuwen.

Wat betreft niet nostalgische actiefilms die vet zijn, ik heb er de afgelopen jaren niet echt veel op mijn lijstje kunnen zetten. Het zijn eigenlijk vooral de beide Crank delen die met stipt bovenaan staan. Non stop doldwaze actie en camerawerk op de kijker afvuren, dat is wat ik graag zie en wat deze serie perfect doet. Verder schiet alleen The Raid mij te binnen, bijna net zo cool als Crank en met gemak de tofste actiefilm van de afgelopen tijd. Gaat zien die film! Aangezien ik laatst ook al liep te orakelen over The Raid inclusief trailer, laat ik jullie achter met bewegende beelden van Crank 2.

Veel plezier nog deze bevrijdingsdag, later!

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord