Aan alles komt een einde 

Aan alles komt een einde 2015-12-31T01:38:55

Zo dan, zie hier mijn allerlaatste stukje tekst voor PU.nl. Een ietwat best bizar gegeven. Dat ik wegga, is verder oud nieuws. Ik heb een aantal weken geleden al afscheid genomen en iedereen uitgezwaaid in de camera. Desalniettemin, neem ik gewoon nog een keer afscheid. Gewoon omdat ik middels een blog even net iets uitgebreider en verfijnder kan benadrukken hoe cool het was om jaren voor PU.nl te hebben mogen schrijven. Ik zou bijna vergeten hoe t allemaal ooit begon...

Jaren en jaren geleden deed ik een vage digitale studie en ik zocht nog een stage. Alle stages die ik vond op de verschillende sites klonken saai en waren dat waarschijnlijk ook. Uit pure ellende bleef ik maar doorscrollen in de lijst van stage aanbieders. Totdat ik ineens zag staan... POWER UNLIMITED zoekt stagiair. Ik hier uiteraard direct op reageren maar een uitnodiging had ik nooit verwacht. 'Iedereen wil daar toch stage lopen? Deze oproep staat er al een tijdje, die is eigenlijk natuurlijk allang verlopen', zo dacht ik. Een paar dagen later werd ik uitgenodigd. 'HOLY SHIT', zo dacht ik vervolgens.

Hallo 3 crew

Op gesprek bij de PU voor een mogelijk stage, dat is natuurlijk geen kattenpis. Ik mompelde zenuwachtig een kwartier lang wat in de rondte over mezelf. Niet helemaal kansloos kennelijk want ik kreeg de opdracht een grappig artikel te schrijven om zo te kijken of ik geschikt was. Ik ging los over haargroei en heftige baarden bij gamecharacters, verwerkte dit in een top 5 en stuurde het op. Een week later kreeg ik bericht dat ik mijn stage mocht beginnen. Op dat moment in mijn leven wist ik niet echt wat ik wilde, wel was ik al jaren fan van de Power Unlimited en wist ik dat gamen helemaal de shit was. Oftewel: 'HOLY SHIT X 3', zo dacht ik. 

Jokko01

De eerste stagedag begon sowieso al legendarisch omdat ik de hand van Ed mocht schudden. Ook mocht ik de handen van Jeroen en Niels schudden. Nadat ik iedereen had voorzien van koffie, werd ik begeleid door sitebazin Murielle en ingewerkt door toenmalig stagiair deluxe Freek. Voor je het weet mag je na je stage blijven en voor je het weet ben je 30 jaar verder en peer je hem weer. Tussendoor gebeurde er nog wel het een en ander, bijvoorbeeld:

  • Tijdens mijn stageperiode kwamen de mannen van MasterMovies van tijd tot tijd over de vloer. Dan stond de complete dag ineens in het teken van debiele filmpjes maken. De toen nog extreem jonge helden van MasterMovies wisten de complete redactie aan te sturen en toen al met ladingen geniale vondsten te komen. Zoals te zien in één der kerstwachten van vorige week.
  • Ik mocht ooit met Jurjen met de grote N op zijn been naar Walibi. We kregen iets te zien van Dead Space maar nog veel mooier was dat het Halloween Fright Night was. Dus overal verklede griezels, onbeperkt in alle attracties zonder rijen en je kon makkelijk bier krijgen. Jurjen bleek bovendien een zeer gemoedelijk persoon met een erg scherp gevoel voor humor. Pretparkbezoek deluxe.
  • Launch events waren ook vaak geweldig. Met de hele PU Crew rondbanjeren op een plek waar artiesten zijn ingehuurd om indruk te maken en de drank gratis in grote getale op je afkomt. Om vervolgens in beschonken toestand met gratis game weer naar huis weder te keren. Het Halo 3 event was er eentje voor in de boeken, bij thuiskomst in de nacht meteen met Wouter de game aangeknalt om aan het co-open te slaan.
  • Onder andere wegens genoeg drukte op de eigen werkvloer was ik zelden de meest geschikte redacteur om op trip te sturen. Desalniettemin glipte er eentje tussendoor. Ik mocht afreizen naar Parijs om daar uitgebreid Halo 4 te spelen. Das dan toch wel effe vet gewoon. Op de koop toe miste ik dankzij een halfgare taxichauffeur de trein terug naar huis en mocht in nog een nachtje slapen in de stad der liefde.
  • De vrienden van PU was fantastisch. Vorig jaar kwamen jullie tezamen met alle redacteuren van de PU. We lulden met z'n allen over games, dronken een pintje (of wat) en het was vooral een grote feestelijk bedoeling die me nog lang zal bijblijven.

Het zijn de gebeurtenissen die mij zo half-random te binnen schoten. Er is nog zoveel meer; een trip naar Leipzig, de dwaze vergaderingen vol nerdpraat en heerlijk slechte grappen, de afscheidsetentjes/ zuipsessies elke keer als er een stagiair weer vandoor ging, het korte shine moment in Yo!Post!, het afscheidsmoment met de freelancers in de TonTon Club, en nog van alles waar ik nu niet op kan komen.

Jokko02
Ohja, het schrijven over games was ook best geinig. Ik vind het serieus top dat ik zo lang heb mogen schrijven voor PU.nl. Een der tofste hobby's op deze planneet zo kunnen uiten en delen is een groot feest geweest. Zeker met de vrijheid die ik altijd heb gekregen voor het schrijven van mijn teksten. Het feest wordt sowieso prima in stand gehouden door het team dat PU draagt. Er zijn velen verschillende mensen gekomen en gegaan bij de PU maar de drive en sfeer is tot op de dag van vandaag nog altijd uniek. Er wordt keihard gewerkt, er heerst veel creativiteit, de motivatie is enorm en de humor is kansloos grappig. De huidige redactiebezetting houdt deze traditie met gemak in stand en weet er zelfs toch ook steeds weer een tandje bij te doen. Hulde.

Iedereen
Dan tenslotte, dit alles had allemaal nooit kunnen gebeuren zonder jullie. Ik ben geen guy die zelf veel reacties rondstrooit, maar reken maar dat ik jullie reacties al die jaren fanatiek heb gevolgd. Verschillende namen zie ik al jaren met plezier terugkomen dankzij grappige, onzinnige, idiote en oprechte comments. Sowieso waardeer ik altijd ieder die de moeite doet een boodschap achter te laten, kun je nagaan hoe blij ik ben geweest met al jullie reacties door de jaren heen.

Tot zover, aan alles komt een einde. Bedankt redactie, bedankt freelancers, bedankt stagiairs en natuurlijk jullie lezers; bedankt! Bedankt PU voor velen mooie jaren. 

Jokko

REACTIES (46) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord